Duel 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY může hodně napovědět o tom, komu se podaří udržet druhou nejvyšší soutěž. Svěřence kouče Šmardy totiž čeká duel s Opavou, která se stejně jako Prostějov topí v bojích o přežití. Duel o takzvaných „šest bodů“ se odehraje na Městském fotbalovém stadionu v Lipové ulici už v pátek 19. května od 17.00 hodin.

Oba celky nezachytila jarní část ročníku v nejlepší formě a s blížícím se koncem ročníku bylo stále více jasno, že bojům o záchranu se nevyhne ani jeden. To však není jediné pojítko mezi celky. Během jarní části došlo v obou táborech ke změně i na pozici hlavního trenéra, která v obou případech znamenala přeci jen o něco lepší výsledky.

Opava na první jarní výhru čekala osm kol, ve kterých posbírala jen čtyři body, zabrat se jí podařilo až proti lídrovi z Karviné, kdy Petera Hlinku nahradil Miloslav Brožek. Naposledy ale tým opět padl,a to v ekonomická strádající Příbrami 0:2.

Při pohledu na celkové skóre klubu ze Slezska je pak patrné, že jeho utkání nejsou brankovými dostihy a mužstvo se může dokonce pochlubit třetí nejlepší defenzivou soutěže. Na druhou stranu to ale velmi vázne směrem dopředu – v této kategorii je celek nejhorší v celé soutěži.

Pro koho bude duel hodně pikantní, tak je střední záložník Solomon Omale, který v Opavě hostuje právě z Prostějova, kde strávil poslední tři ročníky. Nadále zůstává otázkou, zda se po sezóně vrátí, či na něj SFC uplatní opci.

Eskáčko zatím pod koučem Šmardou bodovalo jen na domácí půdě a tuto bilanci bude chtít teď změnit v tomto důležitém zápase. Jedno je totiž jisté už nyní, že vítěz uvedeného duelu bude mít k udržení druholigové příslušnosti velmi blízko.