Poslední dvě utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mají před sebou v tomto týdnu fotbalisté Prostějova. Nejprve ve středu 24. května změří síly na Julisce, kde je přivítá domácí Dukla, aby „pražský“ týden uzavřely závěrečným 30. kolem, v něm svěřenci kouče Šmardy změří síly s rezervou Slavie Praha. Úřední termín jednotných začátků všech zápasů posledního dějství druhé nejvyšší soutěže, který nařídila LFA, byl stanoven na neděli 28. dubna. Výkop na stadionu Za Místním nádražím je naplánován na 17.00 hodin.

Velkou otázkou bude před duelem jistota záchrany obou celků, podle které by se atraktivnost duelu mohla velmi odvíjet. V případě, že ani jeden z celků nebude mít ani před závěrečným programem zcela jistou záchranu, mohlo by se tak jednat o přímý souboj o udržení F:NL! A to by bylo něco. Hodně ale napoví už středeční předposlední kolo, kde všechny střetnutí začínají v rámci regulérnosti začínají ve stejném čase od 17.00 hodin.

Svěřencům kouče Šmardy pomůže k lepšímu umístění i jistotě záchrany jakýkoliv bodový zisk. Rezerva Slavie je na tom velmi podobně. Během ročníku také dlouho uzavírala ligové pořadí a až bodové zisky z posledních týdnů ji dostaly mimo sestupové pozice, ve kterých by už ráda zůstala.

Dá se očekávat, že do Prostějova v neděli dorazí mladé, nabuzené mužstvo, kde se hráči snaží upoutat pozornost a vysloužit si do budoucna místo v „A“ týmu. Lze také předpokládat, že podobně jako tomu je de facto po celou jarní část dorazí i některé tváře z elitního výběru. Výběr kouče Marka Jarolíma využívá často služeb zkušených Bořila s Hronkem či mladíka Pecha, ale i další hráče ze základní soupisky „sešívaných“. Jak tomu bude v Prostějově, se ukáže až těsně před duelem. Záležet také bude na současné situaci.

Ať už tomu bude jakkoliv, tak fotbalisté eskáčka budou potřebovat pomoc fanoušků v honbě za dalším vítězstvím a potvrzením stoprocentní bilance na domácí půdě pod koučem Šmardou. Navíc se budou chtít s bodovým ziskem rozloučit s fanoušky po letošní nepříliš povedené sezóně, která by snad mohla skončit šťastným koncem. A hlavně ZÁCHRANA! To je to, oč tu běží.