Krajský pohár pod hlavičkou Olomouckého KFS bude mít regionálního zástupce z Prostějovska. Fotbalisté Čechovic na půdě soupeře z Loštic hrajícího I.A třídu předvedli dobrý výkon a svůj cíl dojít do finále splnili. Ani pozměněná čechovická sestava oproti bojům v krajském přeboru nebyla problémem a od první minuty bylo jasné, kdo bude určovat tempo duelu. Dlouho se však hostům nedařilo vedení navýšit a až posledních dvacet minut mohli svěřenci kouče Koláčka dohrát ve větším klidu. Ve finále mužstvo narazí na soupeře z okresního přeboru Olomouc Přáslavice.

 

Domácí nechtěli hrát se soupeřem z vyšší soutěže otevřenou partii a od úvodní minuty se rozhodli zahustit defenzivu. Do té si zpočátku mužstvo hledalo jen těžko skuliny a poprvé se mu to podařilo po jedenácti minutách, kdy se díky svému důrazu dokázal prosadit Haluza – 0:1. Krátce nato ale došlo ke špatné domluvě stoperské dvojice hostů, ze které těžil Krejčí, jenž po dvou minutách srovnal stav – 1:1. Do poločasu ale pokračoval tlak Čechovic. Dlouho to ale vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu. To však odmítl dvě minuty před pauzou Jašíček a poslal hosty podruhé do vedení – 1:2.

Ve druhé části hosté očekávali, že se domácí budou chtít vysunout, ale opak byl pravdou. Loštice přistoupily k ještě zodpovědnější defenzivě. Hosté se dostávali do šancí především po krajích hřiště a centrovaných balonech. Dvacet minut před koncem se jeden z nich podařilo využít, kdy se hlavičkou prosadil Kadlec a dal tak razítko na postup Čechovic – 1:3. Zbytek utkání se už spíše dohrával a oba celky se snažily předejít kontaktům, které by znamenaly zbytečná zranění. V závěrečných minutách se parta Lukáše Koláčka prosadila ještě počtvrté, kdy po ruce ve vápně si míč na penaltu postavil Jahl a s přehledem proměnil – 1:4. Čechovice tak bude čekat finále krajského poháru a v případě úspěchu i předkolo příštího ročníku MOL Cupu!

V boji o další postup narazí na překvapení soutěže, kterým jsou Přáslavice z Přeboru OFS Olomouc, které si ve druhém duelu poradily s rezervou Kozlovic 4:0. „Čekal jsem upřímně spíš rezervu Kozlovic, ale sešlo se jim to zároveň s dohrávkou ‚A‘ mužstva, což se asi podepsalo. Pro nás je to ale jedno, jak se říká, pro finále si člověk může jen těžko vybírat soupeře. Věřím, že bude opět záležet hlavně na nás, abychom zvládli i poslední překážku a dočkali se trofeje. Chceme tuto pouť dotáhnout do zdárného konce,“ dodal kouč Lukáš Koláček.

 

Krajský pohár Olomouckého KFS - semifinále

SK Loštice 1923 – TJ Sokol Čechovice

1:4 (1:2)

Branky: 13. Krejčí – 11. Haluza, 43. Jašíček, 71. Kadlec, 88. z penalty Jahl. Rozhodčí: Ondráček – Vít, Svoboda. Žluté karty: bez karet. Diváků: 152.

Sestava Čechovic: Hradečný – Zelina, Walter, Zacpal, Veselý (46. Lakomý) – Studený – Muzikant (46. Jahl), Jašíček, Kadlec (85. Klimeš) – Haluza (78. Sobota), Halouzka (88. Doseděl). Trenér: Lukáš Koláček.