Mezinárodní turnaj policistů pod záštitou primátora Prostějova Františka Jury a ve spolupráci s nadací policistů a hasičů pořádal Sportovní klub Moravan Prostějov ve sportovní hale v Kostelci na Hané. Sobotní dopoledne tak patřilo výkonům na hřišti, kde se ukázali velmi dobří hráči. Během turnaje ale nešlo pouze o sportovní dění. Zároveň s turnajem se totiž také vzpomínalo i bavilo o různých tématech a vybíraly se dobrovolné příspěvky, jež přispějí na dobrou věc.

„Dva celky se nakonec kvůli různým problémům nemohly dostavit, ale i tak věřím, že si všichni aktéři užili krásné sportovní dopoledne,“ prozradil na úvod hlavní organizátor turnaje Josef Franc. Turnaj se hrál podle klasických fotbalových pravidel bez ofsajdového postavení. A hrálo se systémem každý s každým, ze kterého nakonec vzešla konečná tabulka.

Na prvním místě se umístila Hvězdná pěchota, což jsou sponzoři a podporovatelé tohoto turnaje. Na druhém místě byl Sportovní klub Moravan Prostějov. Na třetím místě se umístila mezinárodní sportovní asociace IPA Gostyň a čtvrté místo patřilo polskému klubu Policie Šroda Wielkopolská.

„Samozřejmě se nehrálo úplně do krve a jsem rád, že se nikdo nezranil. Daleko důležitější než výsledky bylo setkání všech účastníků. Musím ale říct, že někteří hráči ukázali, že si s míčem skutečně rozumí, diváci tak mohli vidět krásné akce. Večer celou akci zakončíme společným večírkem, kde se potkáme ještě jednou, a kromě turnaje samozřejmě probereme různé profesní a další věci, jež se v posledních letech udály. Myslím si, že to tak byla velmi vydařená sobota, které nescházelo nic,“ doplnil Franc.

Turnaj se konal pod záštitou primátora města Prostějova a ve spolupráci s nadací policistů a hasičů. Ta pomáhá rodinám po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu služby anebo byli těžce zraněni. „Na turnaji bylo vybráno z dobrovolných příspěvků deset tisíc korun, které si nadace převezme. Za to bych chtěl všem, kteří přispěli, moc poděkovat,“ dodal spokojený organizátor.