Předminulou sobotu a neděli se fotbalisté a fotbalistky napříč celou republikou snažili o co největší počet branek v soupeřově síti. Zapojili se totiž do Víkendu plného branek. Ten je součástí projektu Každý gól se počítá, který vznikl před třemi lety na pomoc Alexandře Piňosové, která trpí vzácnou genetickou vadou a dalšími obtížemi.

„Když jsme před třemi lety dostali informaci o Lexince, se kterou přišel náš tehdejší gólman Rosťa Horák, a vymysleli jedinečný projekt, netušili jsme, že bude mít takový dosah, jaký ve skutečnosti má. Za to jsme samozřejmě rádi, protože i díky tomu a všem lidem, kteří se kdy do projektu zapojili, se vybralo na půl milionu korun. Za to jsme nesmírně rádi,“ neskrýval radost autor projektu Josef Popelka.

On i jeho tým TJ Sokol Klenovice na Hané se rozhodl, že posune projekt na celorepublikovou úroveň. A tak se o víkendu 27. a 28. května rozjela velkolepá akce Víkend plný branek. Do ní se zapojilo několik fotbalových klubů napříč regionem, ale i mimo něj. „Máme ohlasy od různých týmů, ale přesný počet a částku budeme znát až později. Vše je veřejně přístupné na transparentním účtu Lexinky, kde už teď je částka více než 50 tisíc korun. Každý přispívá, jak může. Některé týmy již částku poslaly, jiné tak brzy určitě učiní. Je nutné všem poděkovat. Kdybych měl všechny jmenovat, určitě bych na někoho zapomněl, což bych opravdu nerad. Přesto asi největší podíl přináší olomoucká Sigma, kde také působil ambasador akce Mojmír Chytil, jenž přestoupil do pražské Slavie. A díky tomuto prvoligovému týmu se projekt dostal do povědomí mnoha fanoušků naší nejvyšší soutěže,“ nadšeně dodává Popelka.

Jak jsme mohli pozorovat, mnoha zapojeným týmům se o zmiňovaném víkendu střelecky opravdu dařilo, motivace měla doslova magickou sílu. Projekt Každý gól se počítá pokračuje i nadále, zapojit se do něj může opravdu kdokoliv.

Jak slibuje autor projektu, jednou za podzimní a jednou za jarní část bude na programu i Víkend plný branek, který bude určen na pomoc pokaždé vždy někomu jinému. Přispět samozřejmě můžete jakoukoliv částkou i vy na transparentní účet 2601389022/2010. I málo může mít obrovský vliv!

„Děkujeme s Lexinkou všem fotbalistům a fotbalistkám napříč celou republikou, kteří se zapojili do této charitativní akce Každý gól se počítá. Stejně jako vy makáte na fotbale, tak Lexinka maká na rehabilitacích velmi intenzivně a má úžasné výsledky. Na jejím posunu máte obrovský podíl a za to jsem moc vděčná,“ dodává slova díků maminka Alexandry Kateřina Piňosová.