Předposlední díl má za sebou i „A“ skupina I.B třídy, ve které se znovu představilo všech pět zástupců a nechyběl i jeden regionální souboj. V něm se radovali z bodu více hosté z Vrchoslavic, kteří ho na půdě Klenovic ukopali i v deseti lidech. Brodek v sobotu padl na půdě Horní Moštěnice. Pivín si v neděli smlsnul na Újezdci a v posledním kole mu k jistotě titulu stačí bod. Otaslavice si dovezly cenný bod z Radslavic.

Sokol Klenovice na Hané

Sokol Vrchoslavice 1946

1:1 (1:1)

Branky: 34. Owusu – 3. Churý. Rozhodčí: Vybíral – Vilímek, Kordzik. Žluté karty: 72. a 90. Owusu, 90. Zapletal – 75. Holub, 90. Panáček, 90. Lakomý. Červená karta: 90. Owusu (K). Diváků: 80.

Sestava Klenovic: Polák – Grepl, Owusu, Procházka, Popelka (46. Chlud) – Neoral, Bridzik – Vacek (46. Buček), Rozehnal, Zapletal – Všianský. Trenér: Vladimír Horák.

Sestava Vrchoslavic: Tomek – Hlaváček, Holub, Churý, Strašák – Lakomý, Fialka, Panáček, Vévoda – Matoušek. Trenér: Jindřich Vlč.

Hodnocení trenéra Klenovic na Hané Vladimíra Horáka: „Dnes v podstatě nemám co hodnotit. Soupeř přijel v deseti lidech a hrát vlastně ani moc nechtěl. My jsme se snad ani pořádně nedotkli míče a po třech minutách prohrávali po brance z rohu. To bylo to nejhorší, co nás mohlo v úvodu potkat. V tento moment se soupeř zatáhl na velké vápno, poctivě bránil, zakopával a zdržoval hru. Dělal vše pro to, aby nějaký bod uhájil. Podařilo se nám po půlhodině srovnat z centru a celou dobu jsme soupeře tlačili. Ve druhé půli jsme jich tam měli opravdu hodně, ale bohužel pro nás jsme branku nedali a skončilo to remízou. Pro nás obrovské zklamání, měli jsme získat tři body a v posledním domácím zápase ukázat divákům daleko lepší fotbal, než co na hřišti vzniklo.“

Hodnocení trenéra Vrchoslavic Jindřicha Vlče: „Já jsem na zápase vinou jiných povinností být nemohl, takže nemohu kromě výsledku prozradit další podrobnosti.“

Sokol Horní Moštěnice

Sokol Brodek u Prostějova

1:0 (0:0)

Branky: 66. Ďopan. Rozhodčí: Vičar – Knoll, Vachutka. Žluté karty: 28. Kachlík, 69. Pochyla, 79. Slanina (všichni HM). Diváků: 99.

Sestava Brodku u Prostějova: Vystavěl – Novák (75. Zbořil), Bureš, Němec (85. Mudrla), Zatloukal – P. Matoušek (38. Grulich), Kediulych, Harazin, Dvořák (75. Nehera) – J. Matoušek, Janura. Trenér: Tomáš Bureš.

Hodnocení vedoucího mužstva Brodku u Prostějova Petra Matyse: „Průběh zápasu odpovídal postavení v tabulce obou celků. Byl to vyrovnaný zápas od začátku až do konce. Domácím se však na rozdíl od nás podařilo jednu branku vstřelit, což jim na tři body stačilo. My jsme chtěli hrát pozorně směrem dozadu a využívat protiútoky, ale zklamala nás koncovka, a proto jsme odjeli bez bodu. Je to pro nás škoda, protože jsme soupeře chtěli v tabulce předskočit, ale takový je fotbal. Prohru si musíme vzít jako ponaučení. Musíme zapracovat na větší kvalitě v útočné fázi, která je pro nás největším úkolem do nové sezóny.“

Sokol v Pivíně

Sokol Újezdec

8:1 (3:1)

Branky: 5., 26. a 61. M. Svozil, 31. M. Bartoník, 48. J. Ježek, 56. Hýžďál, 62. J. Bartoník, 74. Zlámal – 13. Fabián. Rozhodčí: Salva – Kubalák, Milar. Žluté karty: bez karet. Diváků: 105.

Sestava Pivína: Nakládal – S. Vrba (65. Prečan), T. Vrba, Pospíšil (60. Zbožínek), T. Ježek – Hýžďál, J. Svozil, Valtr, M. Bartoník (55. J. Bartoník) – J. Ježek (65. Zlámal), M. Svozil. Trenér: Pavel Valtr.

Hodnocení trenéra Pivína Pavla Valtra: „Kluky jsem nabádal, abychom k zápasu přistoupili zodpovědně od první minuty a pokusili se dát brzy branku. To se nám i povedlo, ale soupeři se podařilo srovnat. Nám se podařilo ještě do poločasu dát dvě branky a myslím si, že jsme se tímto uklidnili. Druhý poločas byl v naší režii. Soupeř byl adekvátní tabulce. Nebylo to o tom, že bychom se museli někam hnát, relativně v klidném duchu jsme odehráli velmi dobrý zápas. Chtěl bych také pozvat všechny fanoušky na poslední kolo, kde je potřebujeme, abychom dosáhli cíle, který jsme si vytyčili, a podařilo se nám soutěž vyhrát.“

SK Radslavice

Sokol Otaslavice

1:1 (0:0)

Branky: 58. Suchánek – 85. Maňák. Rozhodčí: Horák – Odstrčil, Doležel. Žluté karty: 86. Stoklásek – 43. Maňák, 47. Gerneš. Diváků: 95.

Sestava Otaslavic: Sika – Ruszó, Smékal, Maňák, Krejčí – T. Hon (79. Kupka), Vogl, Chvojka, Dreksler, Gerneš (60. Urbánek) – Drmola. Trenér: Jiří Hon.

Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „První poločas jsme odehráli laxně. Neměli jsme pohyb a soupeř nás dost přehrával, my jsme jen bránili. Možná dvě akce se daly nazvat trochu fotbalové. V závěru první půle ještě došlo na určité emoce a málem došlo i na vypjatější situaci. Naštěstí se vše uklidnilo. Do druhé půle jsme nastoupili v lepším tempu a hru diktovali my. Na nějakou dobu nás pak uspala branka, která byla velmi laciná, kdy si brankář hodil míč do branky prakticky sám. V závěru jsme vsadili vše do útoku a povedlo se nám srovnat. Bod z venku bereme, ale musíme hrát celý zápas.“