Minulé pondělí po poledni rozhodla Sportovně-technická komise Krajského fotbalového svazu Olomouckého kraje, že původně plánovaná předehrávka I. tříd se konat nebude. Stojí za tím hned dva faktory. Tím prvním jsou některé odložené zápasy z posledního podzimního kola, které se naopak odehrály, a druhým byla nevlídná předpověď počasí na uplynulý i nadcházející víkend. Kluby o tom byly ihned informovány a většina z nich byla s verdiktem ztotožněná, protože už předcházející víkend dostala hřiště po celém regionu pořádně zabrat.

 

„Vzhledem k neodehraným utkáním I. tříd o uplynulém víkendu a s ohledem na předpověď počasí na budoucí víkend Sportovně-technická komise ruší předehrávku prvního jarního kola, tedy 14. kola soutěží I.A a I.B tříd. Dohrávky z uplynulého víkendu uskutečnit v termínu 11. a 12. listopadu 2023, v případě nezpůsobilých hracích ploch STK schválí náhradní hrací plochu. Utkání podzimní části musí být odehrána do konce listopadu,“ stojí v prohlášení předsedy STK KFS Olomouckého kraje Josefa Kaliny.

Na řadě míst se o případném přeložení hovořilo už po minulém kole. „Hřiště u nás dostalo solidně zabrat, takže i fotbal šel tak trochu stranou. Jednou věcí je fakt, že si to samy kluby odhlasovaly, ale na druhou by teď možná nebylo od věci se domluvit a předehrávku zrušit, protože přes zimu jen těžko dáte hřiště do původního stavu, promítlo by se i do jara,“ měl například jasno kouč Pivína Pavel Valtr.

Podobně na tom byli i v Protivanově, který hraje stejnou skupinu. Ten už byl dokonce s Libinou domluvený, že se předehrávka hrát nebude. „Soupeř hrál u nás poslední kolo a rovnou přišel s tím, zda by bylo možné předehrávku odložit, protože má hřiště v katastrofálním stavu, poslední zápas by to ještě dodělal. Tak jsme mu vyhověli, protože i u nás hřiště po posledním víkendu dostalo solidní nálož,“ popsal David Novotný.

A například sobotní dohrávka Přeboru OFS Prostějov mezi „béčky“ Čechovic a Konice byla právě z důvodu nevyhovující hrací plochy přeložena na umělou trávu původně hostujícího týmu.

Jarní část všech soutěží by tak měla začít o týden dříve, než bylo původně v plánu. Prvním hracím víkendem bude 23. a 24. březen 2024.

 

Aktuální výsledkový servis z uplynulého víkendu najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 13. listopadu