S nemalými problémy se v současnosti potýká klub 1.SK Prostějov. Ten už na jaře avizoval, že vinou protikoronavirových nařízení přišel o více než půl milionu korun od sponzora. V současnosti ale je, jak přiznává předseda klubu, situace ještě horší... „Bude to problém, obtížnost situace pociťujeme. Máme další problém s partnery, celkově už jde asi o tři nebo čtyři smlouvy a o ztrátu okolo dvou milionů korun,“ přiznal František Jura.

 

V souvislosti s tím dokonce nehovoří jen o „problémech“, ale rovnou o „přežití“. „Situace je horší než na jaře. A jediné světlo na konci tunelu vidím v programu Covi-Sport. Vzhlížíme k tomu jako k jediné reálné pomoci, díky které bychom měli přežít,“ vyjádřil se Jura.

Štěstím v neštěstí je, že hráči jsou zatím zdraví. „Píchal má akorát svalový problém, jinak jsou v pořádku a v rámci možností se připravují na trénincích,“ uvedl pro Večerník předseda 1.SK Prostějov.

Zatím ovšem není jisté, zda a případně kdy se Fortuna:Národní liga letos rozběhne, výjimku dosud fotbaloví profesionálové dostali pouze k tréninkům. „Bylo předjednané, že by se první liga začala hrát o víkendu 2. a 3. listopadu. Ale informace o tom, kdy bychom mohli začít hrát my, dosud nemáme,“ posteskl si František Jura.