Až do Jakubčic nad Odrou vyrazili fotbalisté Prostějova odehrát generálku na jarní část FORTUNA:NÁRDONÍ LIGY, která startuje už o víkendu. Soupeřem měli být původně fotbalisté Kroměříže, ti se však rozhodli utkání zrušit. Svěřenci Radima Kučery nakonec vyzvali fotbalisty Zlínska hrající třetí nejvyšší soutěž. Duel byl původně domluven na přírodním trávníku v Lutíně, ale v důsledku silného deště zde nebylo možné hrát, takže se hledala alternativa. Tu vedení našlo a hráči poslední zkoušku zvládli, když dokázali zvítězit a udrželi čisté konto.

 

Do utkání zasáhly v dresu Prostějova i všechny posily last minute, které mužstvo přivedlo. V brance se tak objevil brankář Filip Mucha, v obraně Šterba s Harušťákem a vepředu ve druhé půli i Jamiu. V prvním poločase se toho před oběma brankami moc nedělo. Hrál se bojovný fotbal ve velkém nasazení, kterému však finální fáze chyběla z obou stran, vyložených šancí bylo jako šafránu.

Ve druhé půli oba celky prostřídaly a začaly přicházet i šance. Aktivitu stále více přebíral druholigový favorit a dočkal se i odměny. Po jednom z centrovaných míčů nejvýše vyskočil Bednár a vstřelil první branku zápasu – 1:0. Na něj dokázal navázat pěknou ranou z voleje Slaměna a přidal pojistku – 2:0. Eskáčko tak zvládlo poslední zkoušku před jarním bojem o záchranu a kouč Kučera kvitoval především velmi dobrý výkon směrem do defenzivy. Pevně věří, že právě udržené čisté konto může být velkým impulsem před klíčovou fází sezóny.

 

Přípravný zápas

1. SK Prostějov – FC Zlínsko

2:0 (0:0)

Branky: Bednár, Slaměna.

Sestava Prostějova: Mucha – Látal, Bednár, Štěrba, Rudzan – Habusta, Matocha – Jaroň, Bartolomeu, Matoušek – Malec. Střídali: Vejmola – Kulig, Harušťák, Zapletal, Šimek, Jamiu, Mach, Koudelka, Slaměna. Trenér: Radim Kučera.

Sestava Zlínska: Kalina – Kuběna, Krakovčík, Slovák, Mirvald, Dano, Pernatskyi, Russman, Pecuch, Weber, Jakovievic. Střídali: Andres, Ilič, Vychodil, Frebort, Iman, Vintr. Trenér: David Rojka.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRA

Radim KUČERA – 1 .SK Prostějov

„K zápasu jsme přistoupili zodpovědně. Věděli jsme, že Zlínsko bude chodit do ataku a bude důrazné, což se potvrdilo. Něco podobného očekáváme i na půdě Sparty příští týden. Z tohoto pohledu jsem tak rád, že jsme si mohli tyto věci vyzkoušet na přírodní trávě, což velmi kvituji. Jsem taky rád za nulu vzadu, kterou jsme potřebovali. V prvním poločase to bylo hodně upracované a neměli jsme moc šancí. Ve druhé půli jsme to odehráli lépe, byla tam větší lehkost. Ta se mi určitě líbila více. Celkově jsem tak spokojený.“