Utkání o bronzový stupínek v aktuální tabulce nabídlo sedmnácté pokračování nejvyšší okresní soutěže, kde na domácím stadionu přivítaly Nezamyslice rezervu Konice. Kdo se v krásném sobotním odpoledni těšil na velké drama, ale musel být trošku zklamán. Utkání totiž měla v jasné režii domácí družina, která hostům takzvaně nedala čuchnout. Jen díky nemohoucnosti střelců domácích a dobré práci hostujícího brankáře z toho nebylo ještě výraznější vítězství. Domácí tak jsou nadále stoprocentní a jaro je zatím zastihlo ve skvělé formě. Oba celky už ale myslí na derby, které je čeká v dalším kole.

Už po úvodním hvizdu bylo jasné, že domácí chtějí do zápasu vstoupit velmi aktivně. Okamžitě si vynutili tlak a první roh, který hosté ještě přežili. Jenže ve druhé minutě přišel druhý pokus a odražený míč našel nejrychleji Stejkora, který nedal brankáři šanci a poslal míč z malého vápna do branky – 1:0. Následující minuty pokračovalo dobývání branky Konice a hosté se nezmohli na víc než dostávání míčů dál od svého vápna. Po krásné akci mířil mimo Pleva a stejně tak dopadl o chvíli později mladý Rudyk, jenž si vylámal zuby na brankáři Zatloukalovi. Po další sérii rohů a centrů se ale obraz hry přeci jen trošku měnil.

V dalších minutách totiž dokázali i hosté začít kombinovat, ale k ničemu vážnějšímu se nedostávali. Naopak domácí pokračovali v krasojízdě a energický fotbal se musel jejich fanouškům líbit. Po rychlé kombinaci a krásné nahrávce Plevy se už Rudyk radoval a svou druhou šanci v zápase dokázal ranou na zadní tyč proměnit – 2:0. Tentýž hráč měl možnost přidat i pojistku, ale podruhé vyhrál vzájemný souboj hostující brankář. Ke konci první půle pak nesedla rána Stejkorovi a situaci, kdy šel sám na branku, nedokázal vyřešit lépe než rankou hodně mimo. Do kabin ale mohli jít domácí daleko spokojenější a hosté si vyzkoušeli hlavně to, jaké to je běhat bez míče.

Do druhé půle potřebovali hosté něco změnit, ale i viditelně větší snaha k úspěchu nevedla. Naopak domácí dál tlačili a pořád byli všude o krok dřív. První šanci měl Špička, ale jeho hlavu dokázal zneškodnit brankář. Na druhé straně se k jedné z mála šancí dostával Kořenek, jenže míč sebral brankáři až za autovou čárou. První čtvrthodinu zakončil sólem nejzkušenější hráč domácích Musil, ale místo rány na zadní volil nepochopitelně kličku, kterou se sám zahnal.

Pak přišlo asi deset minut nudy, kdy domácí hlídali náskok a hosté se snažili aspoň přiblížit brance. Kratší období o ničem ukončili znovu hráči Nezamyslic. Nejprve i potřetí v zápase dokázal Rudyk spálit obrovskou šanci a nepřišel si na Zatloukala. Podobně skončil i pokus Špičky za velkým vápnem a jak správně trefit brankáře, když na něj jde hráč sám, ukázal všem přítomným i Pleva. Na pětiminutovku spálených šancí se už nemohl dívat Frgál. Po rychle rozehraném autu si míč navedl směrem k brance a na zadní tyč definitivně rozseknul celý zápas – 3:0. Konice se snažila dostat aspoň k nějaké větší šanci, ale jediným pokusem na branku se i přes množství centrů a rohů stala rána Paše, s níž si brankář Král poradil.

Po zápase tak mohli domácí společně s příznivci slavit i čtvrté vítězství ve čtyřech duelech a krásným zakončením byla i autogramiáda, kde si o podpis řekli místní mladí fotbalisté. Podepsat se tak kromě hráčů musel i sám trenér.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Marek PAVELKA – Haná Nezamyslice

„Myslím si, že dnes to bylo jednoznačně zasloužené vítězství. My jsme si vytvořili opravdu řadu brankových příležitostí, ale bohužel jsme většinu z nich zazdili. Na tom musíme určitě zapracovat, protože to by nás mohlo mrzet. Nakonec byl výsledek o tři branky a myslím si, že to je v domácím prostředí dostačující. Snad jsme divákům udělali radost naším výkonem i výhrou a pevně věříme, že v takovém sledu budeme pokračovat i nadále. Kluky dnes musím pochválit, udělali jsme si pěknou sobotu.“

Jiří RYP – Sokol Konice „B“

„Zápas se nám nepovedl. Hráli jsme to, na co aktuálně máme. Soupeř byl kvalitní a potvrdil, proč je těsně pod námi a na jaře se mu daří. Navíc mu pomohlo i domácí prostředí. Vím, že by chtěl postoupit, asi si za tím půjde. Nám dnes scházelo pět hráčů ze sestavy, což bylo cítit. Kvalitně jsme je nenahradili a soupeř byl rychlejší, lepší. Ve druhém poločase jsme se snažili přidat, ale pořád to bylo málo. Domácí duel kontrolovali a zaslouženě vyhráli. Hodně nás srazila i úvodní branka, která padla snad ve druhé minutě. I to hrálo svou roli. Dnes ale musíme domácím vážně jen pogratulovat. No a my věříme, že si napravíme chuť v derby.“