Rodák ze Skalky Mojmír Chytil se za poslední rok zabydlel v „A“-mužstvu Sigmy Olomouc a stal se jeho pevnou součástí. V sobotním klání 20. kola Fortuna:Národní ligy proti Zbrojovce Brno strávil na hřišti „celou porci“ minut a také se postaral o jedinou branku zápasu, kterou v nastaveném čase druhé půle rozhodl o vítězství svého celku 1:0. Pro útočníka Sigmy, který však duel začínal na křídle, šlo o třetí branku ze sedmnácti utkání, do kterých v letošní sezóně nastoupil.

Sobotní odpolední duel by se dal pro fanouška označit za nudný. V nepříjemném počasí, ale na velmi dobře připraveném hřišti převládla na obou stranách spíše bojovnost než kombinační fotbal. Když už to vypadalo na v letošní sezóně klasický remízový zápas Sigmy, objevil se sám před brankářem Šustrem Mojmír Chytil a zlomil utkání ve prospěch svého týmu. „Zápas to pro fanoušky moc hezký asi nebyl, ale takovéto vítězství jsme potřebovali,“ prozradil jediný střelec duelu.

Vlastní hráčovy pocity byly po většinu zápasu stejné jako po vstřelené brance. První branka Daňka už v sedmé minutě totiž uznána kvůli ofsajdu nebyla, poté tak spíše převládalo zklamání nejen z bezbrankového stavu, ale také z prohraných osobních soubojů, kdy mu hostující stopeři nedali příliš prostoru. Po vstřelené brance v nastavení zase převládlo z radosti zklamání kvůli odpískanému ofsajdu. VAR však situaci přezkoumal a euforie mohla vypuknout naplno. „Byl to opravdu spíše boj, já jsem navíc většinu svých soubojů se stopery prohrál. Nakonec se nám podařila jedna z posledních akcí, kdy Roman Hubník vyhrál hlavu a parádně ji prodloužil. Šli jsme ještě s Pablem dva na brankáře, křikl jsem, ať mi míč nechá, a rozhodl jsem se zakončovat sám,“ dodal Chytil, který si položil brankáře a trefil míč do odkryté branky.

Sigma se tak i nadále drží ve vyrovnaném středu tabulky, ze kterého může ještě stále pomýšlet i na boje o evropské poháry. I v příštím kole se svěřenci kouče Látala představí v domácím prostředí, tentokráte proti Zlínu.