Už tento pátek bude jasno o novém či staronovém vedení Okresního fotbalového svazu Prostějov. Pandemická situace sice volební valnou hromadu dvakrát odsunula, ale nyní už i v současném tvrdém lockdownu jejímu uskutečnění nic nebrání. Po dvouměsíčním odkladu tak bude jasno, kdo povede prostějovský fotbal po další čtyři roky. Kvůli pandemické situaci však bude i valná hromada probíhat ve výjimečných podmínkách. Kromě povinností v podobě dvoumetrových rozestupů i respirátorů čeká na všechny zúčastněné z řad klubů a kandidátů nutný negativní antigenní test, který nesmí být starší než tři dny.

 

Největším strašákem valných hromad bylo právě povinné testování, kvůli kterému by mohla nastat situace, že by počet zúčastněných nedosáhl na povinnou kvótu, aby mohla valná hromada rozhodovat. I proto okresní fotbalový svaz rozhodl o možnosti otestování přímo na místě. Což si i jednotlivé kluby pochvalují.

„Rozhodli jsme se, že si na valnou hromadu objednáme přímo firmu zabývající se testováním, která nám v případě potřeby otestuje všechny funkcionáře. Nyní tak řešíme tuto variantu s kluby, aby nám daly dopředu vědět, zda mají možnost se nechat někde otestovat, nebo se nechají až přímo na místě. Podle toho poté objednáme předběžný počet testů. Jsem rád, že i kluby tuto variantu uvítaly a věřím, že i díky tomu se nás sejde opravdu dostatečné množství,“ prozradil sekretář OFS Petr Antoníček.

Jednou z hlavních otázek letošní volební valné hromady bylo, zda bude i nadále chtít pokračovat ve funkci předseda Milan Elfmark, který svou kandidaturu na třetí volební období v řadě velmi dlouho zvažoval. Ještě ve středu se jeho jména na kandidátkách neobjevovalo. Do páteční uzávěrky se však nakonec přihlásil. Jeho jméno je také jediným na předsedu a dá se tak očekávat, že po dvou obdobích přidá i své třetí a v čele okresu zůstane minimálně do roku 2025.  

Ve výkonném výboru se každopádně jedné změny prostějovský okres dočká. Stávající člen Ladislav Dudík totiž již v předstihu oznámil, že na další volební období už kandidovat nebude. Ostatní však chtějí pokračovat. „Kromě už dříve zmiňovaného pana Dudíka mi ostatní členové dopředu potvrdili, že svou kandidaturu podají. I kromě současných členů přišly další kandidátky,“ uvedl dále sekretář.

Ke stávající pětici, která bude posty obhajovat, se do voleb přihlásily čtyři nové tváře, které ovšem ve fotbalovém prostředí nejsou žádnými elévy. Jde o Františka Kocourka, Matěje Vybíhala, Tomáše Sedláka a Zdeňka Vysloužila.

Velkým problémem bylo sehnat kandidáty do revizní komise, která přitom úkolů zase tolik oproti výkonnému výboru nemá. I do ní se však letos přihlásili čtyři kandidáti.

Valná hromada se uskuteční v pátek 19. března od 17.00 hodin v sále Kulturního domu ve Smržicích. Premiéra čeká tuto volební hromadu v souvislosti s koronavirem, velký důraz bude kladen na dodržení všech opatření.

O tom, jak celá valná volební hromada probíhala a jak bude vypadat nové vedení okresního fotbalového svazu, vás budeme informovat v příštím čísle.

 

SEZNAM KANDIDÁTŮ DO VEDENÍ OFS PROSTĚJOV

na předsedu OFS:

RNDr. Milan Elfmark 

do Výkonného výboru OFS:

Miroslav Juránek

Roman Minx

Jan Kubalák

Jiří Přikryl

Josef Sklenář

Tomáš Sedlák

František Kocourek

Matěj Vybíhal

Zdeněk Vysloužil

do revizní komise:

František Kocourek

Ivan Polák

Luděk Weiser

Vít Minx

 

počet kandidátů do OFS Prostějov

2017
Předseda:        1
Výkonný výbor: 6
Revizní komise: 3

2021

Předseda:                    1
Výkonný výbor:         10
Revizní komise:         4

Počet členů a seznam funkcí na hlasování:

Předseda:                    1 člen
Výkonný výbor:         6 členů
Revizní komise:         3 členové