V pátek se konečně uskutečnila dvakrát odložená volební valná hromada prostějovského okresního fotbalového svazu. Post předsedy obhájil i na třetí volební období Milan Elfmark, který nenašel protikandidáta a byl jednohlasně zvolen delegáty klubů. I přes nepříznivou pandemickou situaci a nevlídné počasí si cestu do smržického kulturního domu našli reprezentanti hned devětadvaceti klubů. Volební účast tak byla ještě vyšší než před čtyřmi lety. Zásadnější změny se však udály ve výkonném výboru, výměnou prošla rovná polovina členů.

Celá valná hromada se nesla ve velmi poklidném duchu. Amatérský fotbal za poslední rok více stál, než hrál, takže věcí k řešení ani mnoho nebylo. Vinou povinného testování, kterého se většina delegátů zúčastnila přímo na místě, se kvůli potvrzení negativních výsledků začátek o něco protáhl. Dál už vše proběhlo podle plánu a po necelých dvou hodinách bylo o všem podstatném jasno. Hlasování o předsedovi proběhlo veřejně, jelikož současný předseda Milan Elfmark neměl protikandidáta. Delegáti tak i na další čtyři roky jednohlasně odsouhlasili jeho pokračování. Jediným, kdo se zdržel, byl právě staronový předseda. „Děkuji všem svým spolupracovníkům za poslední čtyři roky, které jsme fotbalu společně dali. Také děkuji všem delegátům klubů i jejich členům za píli a snahu o bezproblémový chod soutěží i spolupráci. Věřím, že i v dalších čtyřech letech se nám podaří udělat kus práce a posunout okresní fotbal směrem kupředu,“ řekl na plénu po znovuzvolení předseda.

Podobně hladký průběh měla také volba revizní komise, do které zůstali na tři volné pozice tři kandidáti. Veřejné hlasování tak rozhodlo o volbě Luďka Weisera, Ivana Poláka a Vítka Minxe.

Největší drama tak bylo pouze u zvolení nového výkonného výboru. Svůj post obhájili pouze tři členové, a sice Josef Sklenář, Roman Minx a Miroslav Juránek. Ladislav Dudík už dopředu avizoval, že letos kandidovat nebude. Svůj post však neobhájil ani Jan Kubalák a Jiří Přikryl. Nově se tak do výkonného výboru dostal František Kocourek, Matěj Vybíhal a Zdeněk Vysloužil.