Zajímavou metu před sebou v neděli měli fotbalisté 1. SK Prostějov. V posledním, 26. kole Fortuna: Národní ligy totiž mohli završit sezónu zkompletováním neproher ve venkovních zápasech. To se však nepodařilo. Po bezbrankovém poločase se sice v 80. minutě Koudelka trefil hlavou, nicméně v dalších minutách domácí otočili, a nakonec berou tři body. Konečné třetí místo tak eskáčku po nepříliš vydařeném zápasu mohlo zhořknout.


Už úvod utkání přinesl první pološance. V 10. minutě například Vlachovský mířil z osy jen vedle brány. Krátce nato Straňák úspěšně zakročil proti zárodku další domácí šance. Prostějov následně zahrozil díky standardce z hranice vápna. Blansko však bylo nebezpečnější. 21. minuta přinesla tutovku Vlachovského, Bárta musel vyrazit na roh. 26. minuta naopak byla ve znamení dobrého rohu Juráska, gólman Blanska měl co dělat. Po 30. minutě se pak hra překlopila spíše před bránu domácích. Koudelka střílel zpoza vápna vedle, ve 41. minutě spolupráce Koudelky s Píchalem nakonec ke střele nevedla. Konec poločasu přinesl po jedné velké šanci na každé straně. Nejprve ve 42. minutě Vlachovský poslal míč Feikovi na osu, ten ale ze skvělé pozice minul. Chvíli nato Zapletal poslal těžký pas Juráskovi. Ten zpracoval na postranní čáře, poslal na druhou tyč Píchalovi, jenž však mířil vedle.
Druhou půli začal aktivněji Prostějov. Koudelkova a Susova střela však před bránu neprošla, Koudelka poté dostal od Matouška míč, jenže do ofsajdu. Ten pravidelně srážel ofenzívu Prostějova. V 52. minutě se z voleje opřel do míče Žák, minul. Deset minut poté měli blanenští velkou příležitost, Mach ale po zpětné nahrávce nedal. A Blansko se znovu připomnělo: Vlachovský předal Žákovi a ten jedovkou pořádně protáhl Bártu. Brankář eskáčka však odolal. Víc šancí si v následných minutách vypracovali domácí, standardka Koudylky ze 77. minuty však také zahrozila. 80. minuta už ale gól přinesla: Machynek přečetl rozehrávku soupeře, nahrál Matouškovi a jeho centr hlavou přetavil v gól Jan Koudelka – 0:1. Domácí následně zabrali. V 85. minutě ještě Straňák zachránil situaci čistým obráním Lhoteckého o míč. 87. minuta však už znamenala gól, kdy si míč nakonec srazil po tlaku do brány Michal Bárta. Navíc brzy poté Lhotecký našel nahrávkou na druhou tyč Kepla, který se nemýlil – 2:1. Vyrovnat ještě mohl Koudelka, ale jeho centr sebral zpod břevna brankář Halouska.


FK Blansko – 1. SK Prostějov
Branky: 87. vlastní Bárta, 89. Kepl – 80. Koudelka. Rozhodčí: Matějček – Kubr, Váňa. Žluté karty: 49. Machynek, 67. Matoušek. Střely: 6:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:5.
Sestava FK Blansko: Halouska – Klusák, Aggoun, Černín, Sedlo – Helebrand (74. Kepl), Feik – Ilko, Mach (67. Lhotecký), Vlachovský (67. Alexa) – Žák. Asistent trenéra: Martin Kasálek.
Sestava 1. SK Prostějov: Bárta – Kopřiva, Bala, Straňák, Zapletal (88. Smékal) – Machynek, Dittmer (46. Sus), Koudelka, Jurásek (46. Matoušek) – Zlatohlávek (46. Stříž), Píchal (67. Sečkář). Trenér: Pavel Šustr.