Miniturnaj čtyř týmů v přátelských zápasech pokračoval druhým kolem, oba souboje se tentokrát odehrály už minulý pátek. Na skvěle připraveném hřišti v Kostelci se potkal domácí celek se svým nedalekým rivalem z Čechovic. Zápas sliboval zajímavou podívanou ještě před výkopem a devadesát odehraných minut to jasně potvrdilo. Obě mužstva se spíše soustředila na ofenzivu a z toho vyplývaly zajímavé šance na obou stranách. Aktivnější v tomto směru byli přeci jen o malý kousek hosté a jejich vítězství tak nebylo náhodné.

Páteční duel začal bojem o ovládnutí středu hřiště, kde chtěly být dominantní oba týmy. Na první vážnější akci si tak diváci museli deset minut počkat, hned to však stálo za to. Dlouhý pas našel přesně rozběhnutého Halouzku, jenž nedokázal propálit domácího brankáře Bělku, místo branky vybojoval pouze rohový kop. Míč si postavil Muzikant a našel hlavu Halouzky, který druhým střeleckým pokusem Bělku překonal, ale míč zastavilo břevno. Naštěstí pro hosty se však míč odrazil přímo k Haluzovi a na něj už zbýval celkem jednoduchý úkol – 0:1. V dalších minutách hrozily oba celky, ale bez výsledku. Hostující Zacharčuk přestřelil a domácího Hrubana vychytal Klimeš.

Po necelé půlhodině bylo srovnáno. Přízemní centr ještě hosté dokázali odvrátit, ovšem pouze k Hrubanovi, který jej předložil Holoubkovi prakticky před prázdnou branku – 1:1. Radost z vyrovnání však Kostelci dlouho nevydržela. Po třetím rohovém kopu přišla třetí vážná šance hostů a na jejím konci byl znovu Haluza a hlavou se nemýlil ani podruhé – 1:2. Čechovice nabuzené druhou brankou pokračovaly v tlaku a po chvíli zafungovala spolupráce obou útočníků. Halouzka potáhl míč po levém křídle a krásně mezi dvěma obránci posunul na Zacharčuka. Ten se dostal do vápna a z velkého úhlu dokázal technicky obstřelit brankáře Bělku – 1:3. Ještě v prvním poločase však dokázali svěřenci kouče Keluce zareagovat. Střídající Josif ukázal přehled, když míč podržel, následně jej poslal přesně do běhu Hrubana a domácí záložník propálil razantní střelou Klimeše – 2:3. Po vstřelené brance sudí Kopecký ukončil výživnou první půli.

Start druhé půle znamenal další dvě branky. Po jedné na obou stranách. Nejdříve si Kucharčuk povodil míč po pravé straně a následně našel přesnou razantní přihrávkou Jahla, kterému nezbývalo nic jiného než poslat míč do odkryté domácí branky 2:4. Třetí branka domácích přišla po rohovém kopu. Pazderův centr propadl až na zadní tyč, kde se po různých odrazech nakonec dostal až mezi tři tyče. Nejaktivnějším ve snaze dostat míč do branky byl Holoubek – 3:4.

Po snížení na rozdíl jediného gólu se hra trochu zklidnila. Čechovice se snažily především neudělat chybu a většinu akcí domácích zastavovaly nedovoleným způsobem daleko od své svatyně. Z těchto volných kopů si domácí nevytvořili nic. Největší šanci na srovnání měl Lužný. Nejlépe odhadl dráhu dlouhého míče, ale v těžkém pokusu přes nohu nedokázal zamířit přesně. Na druhé straně zase mohl pojistit vedení Zacharčuk, jeho hlavičku však Drčka dokázal zlikvidovat. Na Trajerovu střelu už sice brankář nedosáhl, ale míč jen proletěl okolo pravé tyče. Páté branky se však hosté nakonec přece jen dočkali. Další rohový kop Muzikanta našel na hranici penalty Zacharčuka, který se do míče nádherně položil, a ještě lépe ho volejem poslal nechytatelně k levé šibenici – 3:5. Tečka za zápasem, jak má být, nad takovým zakončením zatleskali i domácí příznivci.

Čechovice tak v miniturnaji čtyř celků opanovaly i druhý duel po dalším divokém výsledku. Ofenziva na jedničku, směrem dozadu však byla řada okének, která by se v sezóně mohla vymstít. To domácí ukázali také velmi dobrý potenciál směrem kupředu, bude však nutné zapracovat na bránění standardních situací, kdy ze čtyř rohů hned třikrát inkasovali.

Pohledem trenérů

Lubomír KELUC – FC Kostelec na Hané:

„Na to, jakou dobu se nehrálo ani netrénovalo, si myslím, že si kluci na obou stranách hřiště udělali takovým zápasem radost, a to bylo dnes to nejdůležitější. Hra měla tempo, padla spousta branek, k vidění byla řada chyb. Celkově šlo za mě o velmi dobré utkání. Pro mě bylo daleko důležitější než výsledek vidět zase mladé kluky na hřišti proti kvalitnímu soupeři, protože nás čeká zřejmě zajímavá sezóna. Jsem velmi rád, že ukázali, že do našeho mužstva patří a určitě se budou i nadále rozvíjet. I když už hra měla nějaké parametry, jsem přesvědčený, že my stejně jako Čechovice se postupem tréninků a dalších utkání budeme nadále posouvat vpřed.“ 

Lukáš KOLÁČEK – Sokol Čechovice:

„V první řadě chci poděkovat domácím za možnost odehrát kvalitní přátelské utkání proti kvalitnímu soupeři. Na můj vkus to dneska bylo stejně jako v minulém týdnu hodně náročné na tlak. Dopředu se mi naše hra velmi líbila, měli jsme řadu dalších šancí, dnes se dařila i koncovka, i když tam byla ještě řada šancí, co brankou neskončila. Ale jaké dostáváme góly, tomu moc nerozumím, své mužstvo ve hře směrem dozadu chvílemi nepoznávám. Musíme si to rozebrat a věřím, že na tom dokážeme do zahájení sezóny zapracovat. Protože nejde pouze o obránce, ale o bránění celého mužstva, které zkrátka v této fázi přípravy není dobré.“

 

PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ MINITURNAJE

FC Kostelec na Hané

Sokol Čechovice

3:5 (2:3)

Branky: 28. a 57. Holoubek, 45. Hruban – 11. a 34. Haluza, 38. a 86. Zacharčuk, 52. Jahl.  Rozhodčí: Kopecký.

Kostelec: Bělka (46. Drčka) – Pazdera, Chytil, Zatloukal, Kupka – Holoubek, Komišák, Abrahám, Hruban, Grulich – Preisler. Střídali: Fink, Josif, Pavlíček, Lužný. Trenér: Lubomír Keluc.

Čechovice: Klimeš (46. Sedlařík) – Běhal, Haluza, Jurníček, Hatle – Muzikant, Novák, Lakomý, Pospíšil – Halouzka, Kucharčuk. Střídali: Walter, Nejedlý, Hanák, Trajer, Jahl. Trenér: Lukáš