V Tištíně se už během loňského roku pustili do rozsáhlé rekonstrukce hřiště. Hřiště bylo kompletně rozbagrováno, prodlouženo na délku i šířku a srovnáno. Během podzimu loňského roku se však vinou zatím nedokončené závlahy do zásevu trávníku nepustili. To tak proběhlo až během letošního jara a s největší pravděpodobností bude sportovní areál připravený během podzimu na návrat fotbalistů na domácí půdu. V Dobromilicích se také pustili do částečných menších úprav.

Na hřiště v Tištíně padala často slova kritiky od soupeřů. To by se mělo nyní změnit a soupeři se budou moct těšit na zcela nové prostředí. „Trávník nám roste už měsíc. Postupně se nám na hřišti zelená, zásev se podařil poměrně rovnoměrně, takže to zatím vypadá velmi dobře. Počasí nám do minulého týdne přálo, hodně pršelo, poslední týden nám pomáhají hasiči s prokropením, protože závlaha se ještě dodělává. Brzy by už však měla být plně k dispozici,“ prozradil hospodář a bývalý lodivod Tištína Zdeněk Oulehla.

I když práce pokračují v tempu, jaké si v Tištíně přáli, začátek podzimní části bude ještě odehrán na půdě Nezamyslic. „První dva domácí duely však ještě odehrajeme určitě v azylu, máme to v ´Nezátkách´ ještě předplacené z loňského podzimu a budeme chtít ještě nechat hřiště odpočinout. Uvidíme, jestli se pak už přesuneme na domácí půdu, nebo ještě nějaký zápas odehrajeme v azylu, ale během podzimu budeme chtít hřiště slavnostně otevřít nějakým mistrovským zápasem,“ doplnil Oulehla.

Do úprav se pustili také v Dobromilicích, kde si pro změnu na nerovné hřiště často stěžovali sami domácí hráči. „Dali jsme se do takové menší úpravy hřiště. Koupili jsme nové brány. O metr jsme zkrátili hřiště na každou stranu, aby nám tam zůstala alespoň částečná výběhová zóna. A ještě se snažíme s trávníkem pracovat, abychom to dali trošku dohromady. Ježkovali jsme, česali jsme a tak dále, aby se tráva chytla a hřiště se trochu srovnalo, tak snad už to nebude tak bídné, jak to dříve bylo,“ prozradil večerníku kouč „Dobrátek“ Michal Rochla.