Dlouhodobě se pohybuje na vrcholu I.A třídy Olomouckého KFS a stejně tak se už několik let netají postupovými ambicemi. Ty tentokrát utnulo zrušení jarní části amatérských soutěží. Konice však nic nevzdává. A do nové sezóny míří opět s nejvyššími cíli. Znát je to i ze složení mužstva. To se totiž oproti uplynulé sezóně změní jen minimálně.

 

„Někteří hráči u nás byli teď na zkoušce a další na ní stále jsou,“ sdělil trenér týmu Petr Ullmann. A novinky v týmu následně upřesnil. „Z dorostu by do mužů měl přejít David Pospíšil, z Kostelce na Hané se nám vrací odchovanec David Škrabal,“ konstatuje Ullmann.

Tým ale také nejspíš přivítá i jedno zcela nové jméno, které dosud s Konicí spjaté nebylo. „Zkoušíme Františka Kleinera, který dříve hrával za Kojetín. A prioritou je udržení brankáře Patrika Huňky. Bohužel můžu potvrdit i jeden odchod - útočník David Holub nejspíš posílí Kralice,“ informoval konický trenér.

Jinak ale mužstvo, které i v minulé sezóně předvádělo zejména senzační výkony směrem dozadu, zůstává stejné. „Zůstáváme pohromadě. A je to jen dobře, jsem za to moc rád,“ netajil se spokojeností Petr Ullmann. Konice se už pět let marně pokouší o návrat do krajského přeboru, kde dříve pravidelně působila. Podaří se jí to napřesrok?

 

Další novinky z fotbalového prostředí čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 14. června