Velké kulatiny se chystá oslavit fotbalový klub Haná Prostějov. Ač to může znít neuvěřitelně, od založení tohoto oddílu uplynulo už dlouhých a krásných devadesát let. A jak protikoronavirová opatření povolila, pustil se klub do organizování a plánování. Program, jehož kompletní znění najdete na straně 38, může rozhodně zaujmout všechny – i nefotbalisty.

Proběhne výstava ke klubu nejen o fotbale, ale hlavně o lidech, kteří se v něm za téměř století objevili. Děti potěší nepochybně skákací hrad. „Dále budou nachystané profesionální trampolíny, které se používají na zápasech, včetně olympijských her. Dospělí i děti budou mít možnost si vyzkoušet lekci pod dohledem trenéra,“ láká předseda oddílu Daniel Kolář.

Prim však pochopitelně bude hrát fotbal – během odpoledne si fotbalisté z Hané střihnou „jen“ pět zápasů. Odpoledne plné fotbalu zahájí mladší přípravka, aby program o čtyři a půl hodiny později zakončil zápas „áčka“ Hané proti výběru Prostějovska. A bude se přitom na koho těšit!

Kdokoliv zároveň přijde, bude mít možnost si takzvaně „začutat“, pro děti i dospělé organizátoři umožní zapojit se do dění i aktivně. Celkově pak lákají a zvou na odpoledne plné pohody. Akce se uskuteční 26. června od 13.00 hodin v areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově. „A bude se to konat za každého počasí, nelze cuknout. Snad nám tedy vyjde a všichni si společně užijeme,“ uzavřel Daniel Kolář.