Pouhý týden uplynul od začátku tréninků týmu 1.SK Prostějov. A už nyní se kádr zužuje. Odcházejí totiž hráči, kteří neuspěli na zkoušce. Aktuálně se jedná o dvě jména, o kterých promluvil předseda František Jura.

 

„Posíláme pryč pravého obránce Pittnera. U Dominika Straňáka jsme se rozhodli, že odchází na hostování do Uničova,“ uvedl František Jura. Tým tak bude muset najít nového pravého obránce. Ten měl do mužstva přijít poté, co se překvapivě s Hanou rozloučil zadák Šimon Šmehyl.

Nejsou to však jediné změny, další nastala v podobě odchodu Václava Uzlíka. „Rovněž končí. Po neděli tak přijdou noví hráči na přípravu,“ sdělil stručně František Jura. Uzlíka přitom do Prostějova coby absolventa mládeže v Plzni přivedl trenér Jiří Jarošík.

V týmu naopak zůstává další příchozí z popudu nového trenéra Prostějova Vasil Kušej. Prostějovské fanoušky by pak mohlo těšit, že s týmem dál pokračuje i odchovanec a rodák z Prostějova Marek Hausknecht. Dále zůstává i útočník z Uničova Jakub Vichta.

„Hráči na zkoušce mají nyní ještě týden, maximálně dva, aby o svých kvalitách přesvědčili. Někteří mladší pravděpodobně odejdou podobně jako Straňák na hostování do třetiligových týmů, další ale zase přijdou,“ poznamenal Jura.

Co dosud ukázal týden tréninků, jaks se tým předvedl? „Hráče jsme zkoušeli, někteří přesvědčili, někteří ne. Tomu jsou první dva týdny. Nechtěl bych z toho ještě dělat nějaké závěry. To by bylo opravdu předčasné,“ komentuje předseda 1.SK.