Velmi těžký, až vražedný. Takový úvod sezóny 2021/2022 nachystal los klubu 1.SK Prostějov. Hned v prvních třech zápasech jej totiž čekají tři nováčci soutěže. A jako první Prostějované na vlastním trávníku přivítají Starkovu Příbram. 1. FK Příbram patřil ke stálicím nejvyšší soutěže. S krátkou přestávkou v ní působil přes dvacet let. Vesměs se tým pohyboval ve spodních patrech tabulky. Po dvou nepříliš povedených sezónách přišla ale ta poslední, která už byla kritická. Výsledkem bylo předposlední místo a pád do Fortuna:Národní ligy. Jak ale vzkazuje vedení příbramského fotbalu s Jaroslavem Starkou v čele, tým chce v co nejkratším čase postoupit.


Klidně se mu to přitom může povést. Příbram víceméně uspěla v udržení současného kádru. Odešli Cortez, Lalkovič a Jan Rezek, velezkušený hráč a někdejší reprezentant, se rozhodl ukončit kariéru. Nicméně zejména brána a záloha zůstaly pohromadě – třeba v brankovišti se vůbec neměnilo. Nadále Příbram může počítat se službami kvarteta Kočí, Melichar, Smrkovský a Šiman. Z posil uveďme zejména Martina Suse, neprostějovského samozřejmě. V minulosti hrál ve Vlašimi, v Seredi, ale třeba také v Baníku Ostrava. Pro Příbram bude jednatřicetiletý hráč určitě přínosem. Celkově však při porovnání soupisek dojdeme k závěru, že se s mužstvem příliš nehýbalo, u týmu zůstal i trenér Valachovič. Což se může ukázat jako klíčové. „Příbram hrála léta první ligu. A jestliže jí zůstal tým z loňska, bude to velmi silné mužstvo, zkušené, navíc kompaktní,“ konstatoval sportovní manažer Prostějova Ladislav Dudík.
Pro eskáčko přitom v případě Příbrami jde jen o předkrm velmi náročného programu na úvod soutěžního ročníku. Pokračování totiž obstará venkovní utkání s rezervou Sparty, naopak domácí mač se Zbrojovkou Brno, což je adept na šlágr kola. „Los je velmi těžký, ne-li přímo vražedný. Sparta „B“ hrála velmi dobře ve 3. lize a Zbrojovka prostě do ligy patří, navíc lze čekat, že ještě před ročníkem posílí. Co se ale dá dělat, budeme bojovat,“ konstatoval Ladislav Dudík. První zápas nové sezóny odehrají svěřenci trenéra Jarošíka v sobotu 24. července od 17 hodin.