Tak černou sérii byste nepřáli ani největšímu nepříteli. Za podzimních deset zápasů se vítězného pokřiku v Kralicích na Hané nedočkali. Tři porážky po penaltovém rozstřelu a alespoň nějaký získaný bodík mnoho optimismu nepřidaly. S pouhými třemi body tak přezimuje mančaft beznadějně poslední.

Při snaze vytáhnout mužstvo z krize skončil na lavičce kouč Petr Gottwald. Zatím dočasně se mužstva ujal Lukáš Krobot, paradoxně předchůdce Gottwalda. Po jeho příchodu mužstvo vybojovalo bod v Zábřehu. Další šance na bodový zisk už však Kralice stejně jako zbytek mužstev na podzim nedostaly. Po sportovní stránce by však tato pauza mohla mužstvu hrajícímu nejvyšší krajskou soutěž pomoci. Na případné posílení a snahu dostat se z výsledkové krize nyní bude mít času dost.

Bůhví jak by se sezóna v Kralicích odvíjela, pokud by se na startu ročníku podařilo mužstvu některý z kvalitních výkonů proměnit v tříbodový zisk. Jenže podařenému výkonu v Losinách scházela koncovka. A první dva domácí zápasy s Lutínem a Lipovou znamenaly také pouhé dva body za porážky po penaltách, i když v obou duelech mohli svěřenci trenéra Gottwalda na tři body pomýšlet. Po těsných porážkách, kdy více bodů nebylo daleko, přišel výkonnostní propad a deka, která se na mužstvu držela až do posledního utkání podzimu.

„Především začátek soutěže byl dobrý, co se týče herního projevu, jenže se nám nedařilo vstřelit branky ani z vyložených šancí. Navíc nás velmi srážely individuální chyby v defenzivě, kterých se postupně kupilo čím dál více. Kdyby se nám podařilo urvat na startu více bodů, mohli se kluci chytit, zvednout a sezóna mohla vypadat jinak, ale to už jsou jen spekulace. Snažil jsem se ze všech sil mužstvo nakopnout. Bohužel se to stále nedařilo a s mým odvoláním jsem počítal. Sám už jsem si s myšlenkou rezignace pohrával, přece jen ta deka na mužstvu už byla opravdu velká, ale já byl vždy bojovník, takže jsem se nechtěl jen tak vzdát,“ popsal podzimní nezdar mužstva odvolaný kouč Gottwald.

V desátém a zároveň posledním kole letošního podzimu mužstvo vedl Lukáš Krobot, který už v Kralicích na této pozici působil. V premiérovém zápase se mu mužstvo podařilo nakopnout, na více jak bod to ale v Zábřehu také nestačilo. Do dalších zápasů už ale vzestup dosavadní kouč potvrdit nemohl kvůli koronaviru.

Do jarní fáze však visí před kralickým fotbalem spousta otazníků, na které nyní nikdo nezná odpověď. Kdo se ujme kormidla s nelehkým cílem udržet mužstvo v krajském přeboru? Zůstane u mužstva dočasný kouč Krobot, jenž už má s kralickým fotbalem zkušenosti, nebo přijde někdo úplně jiný? Variant je hned několik, ale jak to nakonec dopadne, zatím nedokáže říct ani předseda klubu Jan Novotný. „S jedním z kandidátů jsme již domluvení, že by mužstvo převzal, uvažujeme ještě i nad dalšími variantami, také je však možné, že u mužstva zůstane Lukáš Krobot,“ prozradil v rozhovoru předseda.

Další velmi důležitou otázkou je, zda a jakým způsobem se podaří mužstvo posílit. Se současným kádrem očividně nepanuje zcela spokojenost a změny se určitě dají čekat. „Za jednu z největších chyb považuji to, že se mi nepodařilo sehnat ještě nějaké kvalitnější hráče, kteří by dokázali zvednout celé mužstvo. Určitě by pomohli i mladým hráčům z Prostějova a mohli se s nimi lépe vyhrát, aby na tu soutěž měli dříve. Jenže takových hráčů je opravdu poskromnu. Momentální kádr by na udržení zřejmě nestačil,“ potvrdil dnes již bývalý lodivod. Přitakával mu také předseda Novotný. „Nejde říct, že by výsledky byly pouze chybou trenéra, ale je to vždy ta první varianta, která se nabízí pro okysličení mužstva. U některých hráčů mi celkově chybí větší chuť se poprat nejen za své místo v kádru, ale i za kralický fotbal,“ doplnil. Vše tak zřejmě bude záležet na novém kouči, který by si nové akvizice vyhlédl a pokusil se je do mužstva přivést.

Jedno je však už nyní jisté. „Podzim hrůzy“ pro Kralice definitivně skončil a do jarní části může být pouze lépe. Za patnáct jarních zápasů je ztráta osmi bodů určitě dostižitelná, jestli se bude dohrávat i zbylých pět kol podzimní části, je šance ještě reálnější. Pokud se tedy samozřejmě v Kralicích něco do jarní části změní.