Tak tahle sezóna začala na výbornou! Konice znovu v „A“-skupině I.A třídy Olomouckého KFS válcuje soupeře. A když ne výsledkově, tak alespoň herně. Ani tentokrát přitom nezaváhala a zvítězila, navíc s další nulou na kontě. Naopak, což může Konické velmi těšit, hned dva body ztratila konkurenční Olešnice.

Konici se ani tentokrát nevyhnuly ještě před zápasem problémy. V minulosti to byla spíše zranění. Nyní šlo o povrch. „Muselo se hrát na umělé trávě. Správcům se pár hodin před utkáním pokazila lajnovačka, neměli jsme tak připravené hřiště. A hrát na normální a umělé trávě, to je rozdíl. Hráči z toho byli rozladění,“ uvádí trenér Konice Petr Ullmann. Navíc se musel obejít bez zraněného Kořenovského. Naopak přivítal v sestavě Františka Plajnera, příchozího z Kojetína.

Tým pak začal zostra. A brzy šel do vedení. „První šanci ještě Jašíček nevyužil, pak už ale trefil na zadní tyč. Soupeře jsme následně nepustili za půlku a vše korunoval Jaromír Krása, který byl rovněž přesný,“ uvedl kouč Konice. Domácí využili i toho, že Chválkovice neměly téměř koho střídat. A znatelně soupeře přehrávali. „Soupeř se víc stáhl, takže jsme kombinovali a vytvářeli si i šance. Holub trefil tyčku, pak prošel sám mezi třemi hráči,“ líčí Petr Ullmann. Tým nakonec dvoubrankové vedení udržel. A slaví. „Hodně mě těší nula vzadu. Obrana propustila na Patrika Huňku jen dvě střely. A to je skvělá vizitka,“ vzkazuje konický trenér, kterého ale může těšit i to, že se Konice dostala na první místo průběžné tabulky.

Síly jeho týmu v neděli prověří Lesnice, a to od 16 hodin. 

TJ Sokol Konice

SK Chválkovice

2:0 (2:0)
Branky: 24. Jašíček, 40. J. Krása. Rozhodčí: Brázdil – Němec, Hausnerová. Žluté karty: 46. Pospíšil – 46. Krejčí, 77. Toman. Diváci: 105.
 
Sestava Konice: Huňka – Blaha (75. F. Bílý), Drešr, Procházka (90. Bílý), J. Krása – Plajner (88. Ryp), Širůček, Neoral, R. Krása (46. Holub) – Jašíček, Pospíšil (88. Příkopa). Trenér: Petr Ullmann.