Finálový duel drama nepřinesl a favorit z Dobromilic žádné komplikace nepřipustil. Mužstvo hrající poslední roky špici tabulky okresního přeboru si pohárovou cestu dokázalo pohlídat a v pozdním středečním odpoledni mohla naplno vypuknout jeho radost. Žádné velké oslavy se však zatím nekonaly a hráči i společně s trenérem se soustředili hlavně na nedělní zápas okresního přeboru s Kralicemi.

 

Ve čtvrtfinále poháru čekal na mužstvo kouče Rochly obhájce pohárového vítězství Brodek u Prostějova. Na jeho půdě se však podařilo Dobromilicím uspět a oslavily postup do semifinále. „Myslím si, že tohle bylo předčasné finále, protože i podle výsledků z posledních let se potkali dva největší favorité hned v prvním kole,“ přidával svůj pohled kapitán mužstva Jan Václavík.

V semifinále čekal na „Dobrátka“ středeční výlet do Hvozdu, kde to dlouho vypadalo na jednoznačnou záležitost, která se nakonec proměnila v drama, ale své vedení už se jim podařilo uhájit.

Finále pak nabídlo hodně zajímavý průběh, jaký se úplně neočekával. I když do něj šly Dobromilice jako favorit, že duel skončí rozdílem osmi branek a zcela jednostranným fotbalem čekal opravdu málokdo. Ale zisk poháru je zcela určitě ve správných rukou. „Jsme rádi, že se nám podařilo získat pohár. Je to pro nás velký úspěch a snad to dodá také potřebné sebevědomí mužstvu, protože start sezóny jinak příliš dobrý nebyl. Nyní se budeme soustředit, abychom neudělali ostudu ani v Krajském poháru,“ prozradil hrající trenér Dobromilic Michal Rochla.

 

Reportáž z utkání najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 20. září