Souboj o druhé místo byl v neděli odpoledne k vidění na hřišti v Brodku u Prostějova, kam zavítaly Držovice. Kdo očekával vyrovnanou partii, byl hodně překvapen. Od první minuty drželi zápas ve svých rukou domácí a svůj výkon udrželi po celé utkání. Jednoznačný výsledek byl tak po právu zasloužený a domácí se mohou radovat nejen ze tří bodů, ale také z posunu před svého soupeře v tabulce na současné druhé místo.

Už start zápasu měl Brodek opravdu fantastický. Od prvních sekund soupeře tlačil a výsledek jejich snahy na sebe nenechal dlouho čekat i gólově. V páté minutě podsekl ve vápně Valenta a Januru a sudí bez váhání nařídil penaltu. Tu si vzal na starost Zbořil a brankáře Lošťáka překonal po „Panenkovsku“ – 1:0. Domácí i dál tlačili a vytvářeli si další šance. Druhou branku přidali po necelé čtvrthodině, kdy utekl obraně Dvořák a poslal míč před prázdnou branku Švédovi, který ho nekompromisně uklidnil do branky – 2:0. Třetí branka přišla chvíli po druhé. Janura se otočil i s míčem kolem obránce ve vápně a míč poslal technickou přízemní střelou mimo dosah Lošťáka – 3:0. Po třetí brance to už vypadalo, že zápas je rozhodnutý. Hosté rezignovali na nějaký větší odpor a domácí v klidu drželi míč a hra se poněkud uklidnila. Další zajímavé příležitosti si Brodek začal vytvářet na konci první půle. Matoušek ani Janura však nemířili dostatečně přesně. Další šance už však znamenala čtvrtou branku. Dvořák napřáhl za vápnem a Lošťák míč dokázal pouze vyrazit, ten si jako první našel Švéda a z těžkého úhlu ho umístil přesně – 4:0.

Po prvním poločase už tak bylo zcela jasné, kdo si z dnešního klání odnese body a v průběhu přestávky se jen řešil výsledný rozdíl. Start druhé půle byl znovu ve znamení dobrého náporu domácích a hned po dvou minutách utekl Dvořák mezi obránci a zastavil ho až brankář Lošťák, jenže jen za cenu faulu. Na světě tak byla penalta číslo dva. Tu si tentokrát postavil Janura a poslal míč na opačnou stranu, než byl brankář – 5:0. I nadále Brodek dominoval, ale už spíše hru kontroloval, než že by se hnal za dalšími góly.

Po hodině se dočkali i hosté. Chybu v defenzivě využil Bross a udělal si prostor ve vápně, aby následně zamířil mimo dosah brankáře Vystavěla – 5:1. Spíše než pocit naděje se však jednalo pouze o korekturu skóre. Domácí dál kontrolovali hru a čekali na chyby soupeře. Jedna z nich přišla dvacet minut do konce, kdy Matoušek vystihl rozehrávku soupeře a míč okamžitě poslal na unikajícího Švédu, který si proti brankáři věděl rady a přidal šestou branku – 6:1. Poslední branka zápasu snesla pak opravdu velmi dobré měřítko. Dvořák se vymotal mezi obranou a poslal míč na Kordzika, který jej ještě posunul z první na Švédu a ten se znovu v souboji s brankářem nemýlil – 7:1.

Souboj o druhé místo tak přinesl jednoznačnou záležitost a domácí fanoušci po zápase nešetřili potleskem za výkon svého mužstva.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Vít HOCHMAN – Brodek u PV

„Věděli jsme, že Držovice jsou nebezpečné hlavně v trojici Valenta, Borja a Bross, které jsme chtěli od začátku eliminovat, a to se nám podařilo, kluci podali opravdu kvalitní výkon. Kromě části první a druhé půle, kdy jsme chvilku hráli zase až moc profesorsky, to bylo opravdu dobré, musím za to kluky pochválit. Myslím si, že výsledek tak jednoznačně vypovídá o předvedené hře, a doufám, že v takovém výkonu budeme pokračovat i v dalších zápasech.“

Jindřich SKÁCEL – Držovice

„Jasně se dnes ukázalo, že naše zkušená, ale postarší sestava nemůže konkurovat mladým, běhavým klukům, kteří vědí, co chtějí hrát. My jsme dnes přijeli jako na výlet a soupeř nás zcela po zásluze přehrál. Vzadu měl zkušenost a vepředu rychlost, což nám dělalo potíže celý zápas. Nedokázali jsme se s tím srovnat. Skvělý výkon dnes podali i rozhodčí. Bohužel my jsme dnes byli jen mužstvem do počtu.“

 

Brodek u Prostějova

Držovice

7:1 (4:0)

Branky: 6. Zbořil z penalty, 14., 38., 70. a 79. Švéda, 17. a 48. Janura z penalty – 58. Bross. Rozhodčí: Horváth – Ječmen, Dohnal. Žluté karty: 29. P. Matoušek – 47. Lošťák, 66. Srbený. Diváků: 70.

Sestava Brodku u PV: Vystavěl – L. Frys, Bureš, O. Frys, Zatloukal – P. Matoušek, Zbořil, J. Matoušek, Dvořák – Švéda, Janura. Střídali: Jelínek, Kordzik, Adamík, Grulich, Nehera. Trenér: Vít Hochman.

Sestava Držovic: D. Kolkop, Valenta, Srbený, Krčmář – Valenta, Borja, Procházka, Kučera – Bross, M. Kolkop. Střídali: Hradečný, Štěpánek. Trenér: Jindřich Skácel.

 

1.           Vícov     7             6             0             1             19:6       19          0

2.           Brodek u PV       7             6             0             1             24:10     17          1

3.           Držovice              7             5             0             2             16:16     15          0

4.           Vrahovice           7             5             0             3             16:17     14          2

5.           Nezamyslice       7             4             0             3             14:9       13          0

6.           Dobromilice       7             4             0             4             21:19     11          2

7.           Olšany   7             4             0             3             21:22     11          1

8.           Kralice n./H. "B"              7             3             0             4             20:10     10          0

9.           Určice "B"           7             3             0             4             25:22     10          0

10.         Němčice n./H.   7             2             0             5             19:16     9             0

11.         Brodek u Konice              7             3             0             4             14:22     8             1

12.         Plumlov "B"        7             2             0             5             9:17       5             1

13.         Ptení      7             2             0             5             8:18       5             1

14.         Tištín     7             1             0             6             7:29       3             0