V devátém kole nejvyšší okresní soutěže zavítal do Určic Tištín, který body potřebuje jako sůl. Uplynulou neděli však k nim měl daleko. Domácí družina udávala tempo hry od první minuty a v prvním poločase soupeře nepustila k jedinému přímému ohrožení brankáře Kováče. Naopak na druhé straně musel lovit míč ze sítě Rehák hned čtyřikrát, a nebýt jeho dobrých zákroků bylo číslo ještě vyšší. Ve druhé půli už se do šancí dostávali i hosté, ale na jednoznačném vítězství určické rezervy se nic neměnilo.

Od úvodní minuty se domácí hnali dopředu. První tutovou šanci měl Halouzka, ale sám z poloviny hřiště nedokázal Reháka prostřelit. Ani další šance dlouho nedokázaly Určice proměňovat a vše se změnilo až po pětadvaceti minutách, kdy napřáhl Javořík a střelu do tyče vrátil z velkého vápna přesně za konstrukci Vodák – 1:0. Poté ještě držel naděje Tištína brankář Rehák, který chytil řadu šancí. O druhou branku se pak postaral Halouzka, když se s míčem na vápně otočil a poslal jej k tyči – 2:0. Před koncem poločasu pak přišly další dvě trefy. Nejprve opět Halouzka napřáhl za vápnem a tvrdou střelou našel prostor na zadní tyči – 3:0. O minutu později ještě slavil také Javořík, když vypálil z pětadvaceti metrů a střelu nešťastně srazil jeden z obránců do protipohybu gólmana – 4:0. Střelecká i výsledková převaha domácích byla opravdu znatelná v první půli.

Ve druhé půli už se hra postupně více vyrovnávala. Domácí si hráli to své i po prostřídání a hosté se snažili chodit více dopředu. Po deseti minutách vstřelil pátou branku domácích Vodák, který centrovaný míč uklidil hlavou o tyč za záda brankáře – 5:0. Pak hrozili i hosté, ale akce Vargy i střela Hamaly skončily na rukavicích brankáře Hýbla, jenž na druhou půli vystřídal Kováče. Dvacet minut před koncem pak svůj hattrick dovršil Vodák, když si pohrál s obráncem a střelou na zadní nekompromisně zavěsil – 6:0.

Domácí pak měli i další zajímavé šance, ale už neměli přesné zakončení. Zajímavé šance měli i hosté, jenže Hamalu zastavilo břevno a střelu Návrata vytěsnil Hýbl na roh. V sedmdesáté sedmé se však čestné branky dočkali i hosté. Střelu Hamaly tečoval jeden z bránících hráčů a Hýbl už do protipohybu nestihl míč zastavit před čárou – 6:1. Šanci na druhou branku pak spálil Stančík, kterému radost sebral včasný výběh domácího brankáře. Tečku za zápasem si pak domácí připravili po centru Javoříka, kdy míč lehce podběhl Rehák a Šlézar ho uklidil do prázdné svatyně – 7:1.

Domácí se tak po zápase mohli radovat z dalších tří bodů. Tištín naopak opět neopustil poslední příčku v tabulce.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Karel VLACH – Sokol Určice „B“:

„Upřímně jsem nečekal, že přijede takto odevzdaný soupeř. Co jsem měl informace, tak na tom Tištín po fotbalové stránce nebyl špatně, jen ty body nepřicházely. Dneska jsme však od začátku dominovali a první půle mohla skončit i vyšším rozdílem. Ve druhé jsme už dali příležitost i mladým náhradníkům a chtěli jsme utkání dohrát v podobném duchu jako první půli. To už tu a tam hrozil i soupeř, ale šlo o jednoznačné vítězství a za tři body i odvedený výkon klukům děkuji.“

Rudolf NÁVRAT – Sokol Tištín:

„V první půli nás domácí jednoznačně přehráli a ukázali svou kvalitu. Dravé, mladé mužstvo, které vědělo, co chce hrát, rozebíralo nás. Do druhé půle domácí prostřídali a bylo to znát, že jsme se i my dostávali do hry. Šance tam byly na obou stranách a je škoda, že jsme ty své nedokázali lépe zakončit, protože takto vypadá výsledek děsivě. Na druhou stranu soupeř vyhrál zcela zaslouženě a musíme mu pogratulovat. Tentokrát jsme na něj určitě neměli.“

 

PŘEBOR OFS PROSTĚJOV-II. třída – 9. kolo

Určice „B“

Tištín

7:1 (4:0)

Branky: 24., 54. a 67. Vodák, 37. a 44. Halouzka, 45. Javořík, 88. Šlézar – 77. Hamala. Rozhodčí: Dömisch. Žluté karty: 33. Rudolf Návrat. Diváků: 66.

Sestava Určic: Kováč (46. Hýbl) – Ježek, Mariánek, Nakládal, Grulich – Halouzka, Javořík, Šlézar, Antoníček – Menšík, Vodák. Střídali: D. Sosík, Vaverka, Rosenberg, Hanzelka, A. Sosík. Trenér: Karel Vlach.

Sestava Tištína: Rehák – Varga, Kyselák, Hanák, Pátík – Hodaň, Rudolf Návrat, Hamala, Bosák – Robin Návrat, Stančík. Střídali: Strýček, Křepelka, Koutský, Václavíček. Trenér: Rudolf Návrat.