Dohrávka 4. kola se prostějovským fotbalistům vyvedla, z Vlašimi si totiž odvezli cennou výhru a tři body. Šancí v utkání příliš k vidění nebylo, chyb zato ano. Hned první zaváhání domácí obrany využil ještě do poločasu Matoušek, po změně stran však byli domácí aktivnější a po rohovém kopu srovnali skóre. Pak ovšem obránci zapomněli na volného Sečkáře, který vstřelil vítěznou branku, pojistku po další domácí minele zařídil opět Matoušek.

Po nevýrazné úvodní desetiminutovce se nejprve snažil zakončit Blecha, trefil ale připraveného Brédu, poté centroval zprava Matoušek a Řehák musel zakročit před dobíhajícím Rolincem. Pomálu bylo i standardních situací, trestný kop rozehráli hosté jen do rukavic domácího gólmana. Ten se docela protáhl po půlhodině hry, nebezpečně vypadající střelu stačil vytěsnit na roh. Hanáci měli v těchto fázích více ze hry a dostali se i do přečíslení. Aktivita byla odměněna ještě do přestávky, když domácí obrana zazmatkovala, míč před Řehákem získal Matoušek a přes gólmana se mu podařilo protlačit míč do branky – 0:1.Vzápětí Vránovu střelu zablokovala obrana a přímý kop domácích taktéž mířil pouze do dobře postavené zdi.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivněji a zaslouženě vyrovnali po rohovém kopu, kdy Průcha od zadní tyče vrátil míč před branku, kde další hlavička Zukala již směřovala do sítě – 1:1. Naděje na obrat domácím trvala jen sedm minut. To totiž zapomněli na zadní tyči osamoceného Sečkáře, který centrovaný míč podruhé dopravil za Řehákova záda – 1:2.

O pět minut později mohli domácí pomýšlet při rohu na vyrovnání, Svobodova hlavička ovšem směřovala do připraveného Brédy. Matouškův centr proměnil Jurásek jen v nepřesnou střelu. Dvacet minut před koncem předvedli domácí vpravdě kolosální nedorozumění, když Řehákovo vyběhnutí se zcela minulo účinkem, volný míč si opět přivlastnil Matoušek a poslal jej do prázdné branky – 1:3.

Tím si eskáčko vytvořilo do závěrečné pasáže utkání dostatečný náskok, který si už pozornou obranou pohlídalo. Díky třem bodům se po zápase v kompletní tabulce po sedmi zápasech posunulo až na čtvrtou příčku o skóre před Žižkov. 

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 4. kolo

FC Sellier&Bellot Vlašim – 1.SK Prostějov 1:3 (0:1)

Branky: 54. Zukal – 37., 71. Matoušek, 61. Sečkář

Rozhodčí: Hanousek – Váňa, Šimáček; ŽK: 31. Broukal, 88. Červenka – 35. Matoušek, 55. Kopřiva, 73. Zikl, 75. Omale, 87. Bréda. Diváci: 0.

sestava Vlašimi: Řehák – Sváta (66. Janda), Broukal, Zukal, Svoboda – Vrána, Blecha, Průcha (80. Zinhasović), Dias (75. Firbacher) – Kozel, Červenka. Trenér: Daniel Šmejkal

sestava Prostějova: Bréda – Šmehyl, Bala, Bialek, Sečkář (89. Stříž) – Matoušek (75. Píchal), Omale, Kopřiva, Langer (59. Spáčil), Jurásek (75. Šteigl) – Rolinc (59. Zikl). Trenér: Pavel Šustr