Po týdenní pauze se o uplynulém víkendu naplno rozhořely boje v obou nejvyšších fotbalových soutěžích. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA měla na programu 11. kolo, v němž prostějovským fotbalistům přisoudil los omlazený tým Jihlavy. Vysočina se v sobotním odpoledni sice po vydařené akci dostala v první půli do vedení, poté byla i lepším týmem na hřišti, domácí ale spasil gól po rohovém kopu, který vstřelil stoper Schaffartzik doslova a do písmene do šatny. Ve druhé půli už domácí herně dominovali, což vyjádřil už po deseti minutách pohotovou dorážkou Koudelka. Na výsledku už se nic nezměnilo a tak nová trenérská dvojice eskáčka si připsala druhý tříbodový zisk v řadě.

Kolonka s počty rohových kopů Prostějova se začala plnit krátce po úvodním hvizdu a po jednom z prvních domácí otestovali pozornost brankáře Vejmoly. Na druhé straně se rozvlnila pouze boční síť jihlavské branky, další nebezpečně vyhlížející situaci zažehnal Vejmola včasným vyběhnutím. Utěšenou střelu na druhé straně zblokovala obrana hostí. Po dvaceti minutách zahřmělo nakonec tam, kde to vůbec nikdo nečekal. Nepřesná rozehrávka od vlastní branky skončila na kopačkách hostí, kteří okamžitě otočili hru zpět. Centrovaný míč z pravé strany usměrnil hlavičkou na zadní tyč Vedral – 0:1. Po půlhodině hry musel z utkání předčasně odstoupit kvůli zranění zkušený Zoubele. Zatímco Koudelkův pokus mířil z úhlu nad břevno, Mucha se při střeleckých pokusech fotbalistů z Vysočiny docela zapotil. V nastavené době se solidní počet rohových kopů Hanáků přece jen zúročil. Urbanec šikovně zablokoval Vejmolu, který tak nedosáhl na míč, který propadl za něj, a Schaffartzik poslal míč do sítě – 1:1.

Vyrovnání do šatny domácím vlilo další krev do žil, zejména pak Koudelkovi. Ten nejprve dvakrát vystřelil zpoza šestnáctky nad branku, až po deseti minutách se to povedlo. Rychlá rozehrávka volného kopu vedla k přízemnímu centru do šestnáctky, odkud Koudelka umístěnou střelou do středu branky poslal své barvy do vedení 2:1. Po hodině hry nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu na zadní tyči Křišťál, další hlavičku po téže situaci musel Mucha dokonce vytáhnout nad břevno. Pověstnou pojistku měl už už na noze střídající Bartolomeu, jemuž Koudelka zleva adresoval před branku přízemní centr, k realizaci záměru ovšem pár čísel chybělo.

 

1.SK Prostějov – FC Vysočina Jihlava

2:1 (11)

Branky: 45.(+2) Schaffartzik, 56. Koudelka – 21. Vedral. Rozhodčí: Nehasil – Melichar, Poživil. ŽK: 42. Omale, 54. Urbanec – 15. Tall, 45.(+3) Vejmola, 77. Křišťál. Diváků: 520

sestava Prostějova: Mucha – Urbanec, Schaffartzik, Schuster, Zapletal – Vlachovský (58. Bartolomeu), Jiráček, Omale, Koudelka (87. Bialek), Stříž (83. Kopřiva) – Žák. Trenéři: Daniel Šmejkal a Michal Šmarda.

sestava Jihlavy: Vejmola –Křišťál, Vlček, Pojezný, T. Svoboda – Tall, Tureček, Zoubele (32. Chocholatý), Fila (64. Selnar) – Vedral, Arroyo (64. Peřina). Trenér: Jan Kameník.