Velkým návratem byl přesun trenéra Petra Gottwalda do Určic. U týmu už před pěti lety působil. Vracel se tak do známého prostředí, ale na neznámou dobu. S klubem měl podepsanou smlouvu jen do konce fotbalového podzimu. Nyní už je ale jasné, že u toho v Určicích nezůstanou. A osmačtyřicetiletý kouč bude u týmu minimálně do konce sezóny.

 

„Jsme domluvení, pokračovat budu,“ potvrdil exkluzivně pro Večerník Petr Gottwald. „Řešili jsme to už před nějakým časem. Sám jsem nabídl, že bych pokračoval, abych mohl už začít připravovat zimní přípravu a vyřizovat termíny na umělé trávě či soupeře do přípravy,“ uvedl dále.

Gottwald k týmu nastoupil začátkem září po Davidu Kobylíkovi, který nově trénuje v divizi. Vedl ho tak od 6. kola. V té době měly za sebou Určice tři porážky ze čtyř zápasů. A krčily se na spodku tabulky. Výsledky zprvu nepřicházely ani pod Petrem Gottwaldem, v posledních mačích se ale tým zvedl. „U týmu jsem krátce, za podzim se toho úplně moc stihnout nedá. Navíc nechci odejít od rozdělané práce,“ sdělil trenér, který si zprvu stěžoval na fyzičku hráčů. S týmem nicméně zapsal čtyři prohry, jednu porážku v penaltách a v posledních dvou zápasech dvě výhry. „Chci týmu pomoci k důstojnému fotbalu a posunout ještě kolektiv, aby byl co nejlepší,“ doplnil Petr Gottwald, který předtím naposledy působil v Kralicích na Hané jako hrající trenér.