Prachbídný podzim na poměry klubu mají za sebou ve Vrahovicích. Poslední roky patřil vždy k top favoritům okresního přeboru. Před letošní sezónou se kádr sice pozměnil, ale přes odchody hlásilo mužstvo i řadu příchodů a očekávalo se, že boje o nejvyšší příčky ve II. třídě je neminou. Jenže od prvního kola, kdy Vrahovice ztrácely body, vše bylo jinak. Konečná devátá příčka po podzimní části se dá označit jako hluboké zklamání. Reakce přišla záhy. Hned po posledním utkání se rozhodl opustit loď její kormidelník Jaroslav Klimeš, který po půl roce v roli hlavního trenéra řekl dost.

 

Na koučova bedra se však špatné výkony zcela házet nedají. Co mužstvu po dlouhé pauze nejvíce scházelo, byla tréninková morálka. „Klukům jsem to oznámil hned po posledním podzimním utkání. Už předem jsme se na tom domluvili také s vedením klubu. Nechal jsem se ukecat, když to Vrahovice potřebovaly, ale nebylo to dobré. Skoro se netrénovalo, protože hráči nechodili, a to se pak dá jen těžko vyhrávat, když nás každé mužstvo dokázalo přehrát fyzicky,“ prozradil redakci po svém odchodu kouč Jaroslav Klimeš.

Kouč se vrátil do fotbalového prostředí po téměř třech letech, kdy končil na lavičce Kostelce, podle jeho slov se už další comeback v dohledné době nechystá. „Už se raději pojedu jen podívat, když budu mít chuť, ale po takto nepodařeném podzimu se teď už opravdu necítím na nějaké další angažmá. Licenci jsem roztrhal a beru to nejspíše jako uzavřenou kapitolu,“ dodal s humorem sobě vlastním kouč.

Informace o odchodu trenéra potvrdil také předseda klubu. „Mohu potvrdit, že jsme se dohodli, že dále pokračovat nebudeme. Nějaké možnosti, kdo by na lavičku mohl nyní usednout, máme, ale zatím není nic dohodnuté, takže bych to ještě nekomentoval. Teprve skončila podzimní část a je otázkou, zda vůbec bude moci začít zimní příprava, takže si myslím, že nyní máme určitý čas,“ konstatoval David Kratochvíl, který také nebyl s podzimními výkony, především pak s tréninkovou morálkou v klubu příliš spokojený.