Podzimní sezóna definitivně dospěla ke svému závěru. Přes nastalé epidemické potíže šlo nakonec vše podle plánu a před týmy je první jarní předehrávané kolo. V jeho rámci přivítá 1.SK Prostějov na stadionu Za Místním nádražím rezervu pražské Sparty. Jde zároveň o první odvetu a tomuto soupeři má eskáčko opravdu co vracet!

Psal se první srpnový den a šlo o první venkovní utkání pod novým trenérem Jiřím Jarošíkem. Eskáčku by tenkrát vyrostl i pověstný trpaslík, smůly si vybralo na celou sezónu. Nejprve přišla ruka v pokutovém území a penalta, z níž šla Sparta do vedení, následovalo vyloučení Bialka a vlastní branka Baly v úplném závěru první poloviny. V tom okamžiku bylo po zápase, zvlášť když zkraje druhé poloviny si nešťastně srazil do brány dalším „vlastencem“ míč Machynek.

Pro Spartu šlo o snový start do vyšší soutěže, z úvodních dvou utkání získala plný počet bodů. Následovaly sice dvě porážky ve Varnsdorfu a doma se Žižkovem, pak ale přišla šňůra čtyř výher v řadě, kterou zastavila až Vlašim. Po dalších dvou porážkách přišly znovu body ze tří utkání, přičemž mladí Sparťani nestačili až na Opavu.

V zatím posledním víkendovém kole pak došlo na zajímavý souboj o druhé místo s brněnskou Líšní. K utkání nastoupila v rudých dresech sestava Heča – Vydra, Vitík, Gelašvili – A. Gabriel, Pudhorocký, Jonáš, Holoubek, Šilhart – Drchal, Sejk. Kromě zkušeného gólmana Heči, kterého si trenér Michal Horňák „vypůjčil“ z A-týmu, je jediným třicátníkem v kádru záložník Lukáš Vácha, jinak jde o mladíky kolem dvaceti let, kteří na druholigových trávnících získávají fotbalové ostruhy. Nakonec získali i skalp Líšně, když ji vyškolili v efektivitě. Sparťané totiž zužitkovali dvě velké šance, a přestože Líšeň měla v zápase opticky navrch, dokázala výsledek jen korigovat.

„Podzim chceme završit úspěšně. Rezervě Sparty máme co vracet, víc k tomu asi není co dodat,“ řekl k nadcházejícímu utkání kapitán mužstva Aleš Schuster.