Skvělý, hrozný? Ani jedno. Podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zastihla prostějovské fotbalisty v relativně dobré pohodě. A i když někdy měli výsledky jako na houpačce, nakonec to vypadá, že obsadí osmé místo. Což je sice o něco níže, než jak si původně vedení přálo, nejedná se však o žádnou pohromu. Ne se vším je ale František Jura spokojený.

Fotbalový podzim je, zdá se, minulostí. Eskáčko se i díky odloženému duelu s rezervou pražské Sparty umístilo na osmé příčce. Pravdou ale je, že v posledních kolech přeci jen šlo tabulkou dolů. Důvodem jsou ztráty bodů v posledních dvou zápasech – s Táborskem a Varnsdorfem. Tým ani v jednom z utkání nebodoval.

„První polovina tabulky vyšla, ale musím říct, že jsem z posledních zápasů zklamaný. Prohráli jsme v Táboře a ve Varnsdorfu. To je zklamání. Protože proti Táborsku jsme byli lepší a prohráli 0:1. Varnsdorf je pak velké zklamání. Jít ve třetí minutě do deseti? To je pro mě nepochopitelné,“ kroutil hlavou při včerejším ohlédnutí za podzimem předseda klubu František Jura. Vůbec celkový počet vyloučených nechápe. „V posledních šesti zápasech čtyři vyloučení. Něco musí být špatně. Myslím si navíc, že jsme měli mít minimálně o šest bodů víc,“ podotkl.

Výsledný pocit je tedy spíše rozpačitý. I když ne vše hodnotí předseda fotbalistů jako špatné. „Herně jsme se prezentovali dobře. Ale nemáme ani bod. Herně to třeba nevypadá úplně špatně. Něco tomu ale chybí,“ poznamenal. Je tak klidně možné, že dojde přes zimu k radikálnějším změnám, než se původně čekalo. Už dříve vedení oznámilo, že očekává dva tři odchody a stejný počet příchodů. Konkrétní ale šéf prostějovského fotbalu ještě nebyl.

Poslední podzimní zápas pak Prostějov kvůli sněhu na hrací ploše neodehrál. I když... „Je zde i varianta, že to budeme muset i podle soutěžního řádu odehrát ještě letos. My jsme samozřejmě psali žádost, abychom už na podzim nemuseli hrát. I proto, že počasí už u nás lepší nebude ani příští víkend,“ poznamenal František Jura.

Některé možné aktéry zápasu to zaskočilo. I proto, že podmáčený terén by klidně mohl připomínat oraniště a úrovni hry by nepomohl. „Ta zpráva mě překvapila. Už jsme totiž ten konec asi všichni potřebovali. Překvapilo mě to hodně. Mělo by se prý hrát v sobotu, možná další sobotu. Já už bych to nekomplikoval a nechal třeba na únor,“ nechal se slyšet stoper Daniel Bialek.