Uff, povedlo se. Převážně tyto pocity musí mít bezprostředně v každém amatérském fotbalovém klubu po České republice. Pandemie koronaviru tentokrát nezastavila běh soutěží a podzimní část soutěžního ročníku 2021/2022 je dohrána. Vypadá to navíc, že by se po dvou nekompletních sezónách mohlo konečně zadařit mít tabulky tak, jak se sluší patří. Příjemné navíc je, že v regionu bylo jen minimum zápasů odloženo na březnové termíny.

O to větší potěšení nyní máme z toho, že po půl roce vám opět přinášíme seriál FOTBAL EXTRA. V něm se ohlížíme za sezónou jednotlivých týmů z Prostějovska ve všech soutěžích od krajského přeboru přes okresní třídy, mládežnické grupy až po ženskou kopanou. Svůj tradiční prostor dostává pochopitelně i jediný profesionální tým 1.SK Prostějov. Vyzpovídáme funkcionáře, trenéry i vybrané hráče, přineseme kompletní tabulky a statistiky. Podíváme se také na to, proč je někdo na chvostě a jiný se naopak nyní může těšit z „bedny“, prostě rozebereme si, jak zatím plní předsezónní ambice. Prostor tentokrát dostanou i rozhodčí.

V úvodním díle jsme si stručně probrali dosud skončené soutěže a to, jak se v nich prezentovaly týmy z Prostějovska. Následně přišlo na řadu dějství druhé, které jsme věnovali krajskému přeboru, v němž již třetí sezónu v řadě působí dva celky z Prostějovska - Kralice na Hané a Lipová. Třetí pokračování jsme věnovali přehledu výsledků podzimní části ve všech mužských soutěžích od Přeboru Olomouckého KFS až po III. třídy OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením. Tento sumář do kapsy byl perfektním doplňkem obsáhlé, osmačtyřicetistránkové přílohy FOTBAL EXTRA, která byla součástí čísla 48 PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Minule došla řada na fotbalový potěr, tedy mládež. Stejně jako u mužů a žen jsme vám nabídli souhrn napříč soutěžemi doplněný o konečné tabulky a exkluzivní rozhovor.

Nyní se v pátém díle zaměřujeme na Konici hrající I.A třídu Olomouckého KFS, konkrétně jako jediný regionální zástupce skupinu „A“. Tým prožil fantastický podzim, a tak hodnocení je vesměs radostné. Vedle tabulek, statistik, redakčního komentáře a exkluzivního rozhovoru vám přinášíme také zajímavé srovnání Sokola se druhou Olešnicí.

Takže se usaďte, udělejte si kafe a ponořte se s námi do světa fotbalu!

 

Již pátý díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA je součástí tištěného vydání