V Konici panuje po fotbalovém podzimu výborná nálada. Není se čemu divit, tým je první, téměř nedostával branky a soupeře v nejednom případě přejel rozdílem třídy. Navíc se mužstvu dařilo i v krajském poháru, v němž vyřadila Rapotín hrající nejvyšší soutěž Olomouckého KFS.

„Musíme být spokojení. Myslím si, že vzestupnou tendenci mělo nejen postavení v tabulce, ale hlavně předváděná hra. Jsem u týmu čtvrtým rokem a rok od roku vnímám v týmu větší sílu. A to i psychickou. V minulých sezónách jsme některé rozhodující zápasy nezvládli, i když tentokrát s Olešnicí taky ne a měl jsem trochu strach, zda to na nás nezanechá stopy. Bylo ale vidět, že jsou kluci zase o něco vyspělejší,“ pochvaluje si Petr Ullmann, trenér konického celku.

V předchozích dvou ročnících skončila Konice dvakrát druhá, nyní už skupině „A“ I.A třídy O KFS vládne. „Nikdy jsme tabulku nevedli, až teď jsme to dotáhli do vítězného konce. Máme dvoubodový náskok, který sice není velký, ale už to, že tohle kluci dokázali a že jsme to udrželi, o něčem svědčí. Před hráči smekám,“ posílá lodivod jasný vzkaz do kabiny. „Musím zaklepat, že všichni kluci, které jsem si sem přivedl, perfektně zapadli do kabiny. Jsou pokorní, na nic si nehrají. A musím říct, že i místní s nimi velice dobře vychází. A právě parta a kolektiv dělají opravdu moc,“ mne si ruce Ullmann. „Nechci jít cestou Olešnice, že budu hráče přeplácet. Já si zakládám na týmovosti,“ přidal důrazně.

Co dál vedlo k úspěšnému podzimu? „Určitě by to byla znovu skvělá defenziva. Kvalitní gólman je základem kádru a Patrik Huňka byl výborný. Deset vychytaných nul ukazuje jeho nadstandardní kvalitu v této soutěži. Dokonce se o něj zajímal i druholigový Vyškov, že by šel do přípravy. I to je jeho vizitka. A pak také morálka. Na hráčích bylo znát, že chtěli trénovat, pracovat na sobě, tréninky měly úroveň. Hodně mi jako prodloužená ruka pomáhá Martin Neoral. A i když jsem dal dva tři tréninky, tak kluci přišli. To je rozdíl proti mnoha klubům, nestalo se mi, že bych trénoval s méně než deseti hráči. To je gró tréninku. V tomhle počtu už se dá něco dělat.“

Ambice bude mít Konice v jarní části logické, porvat se o postup! „Určitě na postup padla řeč. Samozřejmě pro šéfa klubu, pana Kučeru, to je velký sen. Z jeho řeči na závěrečné jsem byl docela dojatý. Hodně kluky chválil, měl pěkný proslov. Volají mu prý různí lidé, sponzoři, hlásí se k nám. I zájem města se zvýšil. Ale já jsem v tomhle zdrženlivější. Máme před sebou velice těžké jaro. Pět týmů, co jsou za námi, nás čeká venku a jsou to všechno soupeři, s nimiž jsou zápasy vyrovnané a rozhodují maličkosti,“ stojí nohama na zemi konický trenér.

FOTO ullmann z archívu