Pořádně náročný program mají hráči 1.SK Prostějov v zimní přípravě. A to nejen vzhledem k fyzické přípravě a tréninkům, tým se totiž utkává i s ligovými celky. Po Karviné v zimním poháru totiž dalším budou Pardubice. Ty působí v nejvyšší soutěži druhým rokem. A není to tak dlouho, co se s nimi utkával i Prostějov. Ten jej nyní přivítá na umělé trávě v Olympijské ulici – vedle Sportcentra DDM. Utkání je naplánované na středu 26. ledna. Začátek zápasu je stanoven na 11 hodin.

FK Pardubice je jedním z pravidelných účastníků profesionálních soutěží. Od roku 2012 hráči Pardubic nastupují ve druhé nejvyšší soutěži. Do ligy pak postoupili v roce 2020. A hned si mohli gratulovat, v následné sezóně totiž byli sedmí, což nepochybně z nováčkovského pohledu nelze hodnotit jinak než jako úspěch. Aktuální sezóna už ale tak dobrá není. Tým je až na třináctém místě. To sice neznamená ohrožení pádem, i tak je ale sestupovým příčkám pardubický tým nepříjemně blízko.

Východočeši na podzim hlavně dopláceli na obranu. Ta propustila 41 branek, což je druhý nejvyšší počet ze všech mužstev. O něco lépe jim fungoval útok. Přičinil se o to přitom zejména Mojmír Chytil, hráč pocházející z Prostějovska, jenž se prosadil pětkrát a ovládl podzimní statistiky střelců Pardubic. Chytil se nicméně před jarem přesunul zpět do Olomouce. Pardubice rovněž přišly o Jiřího Slámu, Michala Berana nebo Ladislava Dufka. Přišli ale také noví hráči jako Opluštil nebo Akosak-Bempah. Tým rovněž ve velkém testoval a testuje nové hráče.

A jak se Pardubicím zatím vedlo v přípravě? Příliš ne, minimálně pokud se jedná o zápasy. Jak s Baníkem Ostrava, tak s Karvinou totiž Pardubice prohrály. (