V plném proudu už je příprava házenkářů Sokola II Prostějov na novou druholigovou sezónu 2022/23. Zkraje srpna do ní vstoupili s jednou podstatnou změnou v realizačním týmu.

„Výkonný výbor našeho oddílu rozhodl, že po minulém výsledkově neúspěšném ročníku chce změnu ve vedení týmu. Proto mi na schůzi oznámil, že jako hlavní trenér končím. A že novým koučem bude můj dosavadní asistent Svaťa Ordelt,“ prozradil Večerníku Tomáš Černíček.

Již před časem jsem dostal nabídku vést mladší dorostence TJ Sokol Centrum Haná. Rozmýšlel jsem se, co dál, a nakonec udělal rozhodnutí, že téhle možnosti nevyužiju a místo toho budu pokračovat u prostějovského mužstva. Načež mi oznámili, že nebudu...,“ popsal Černíček vývoj situace. Holt život někdy píše nešťastné příběhy.

Svůj momentální konec v Sokole II však bere s nadhledem. „Nejsem nijak naštvaný ani zatrpklý. Vím, jak to ve sportu chodí. A chápu, že klubový výbor chtěl dát mančaftu nový impuls, nějak ho nastartovat. Přeju klukům, ať to vyjde a daří se jim víc než dosud,“ řekl zkušený dnes už bývalý kormidelník sympaticky.

„Jen mě mrzí, že ze čtyř sezón mého uplynulého působení u týmu se hned dvě nedohrály kvůli covidu. A celkově nás provázely trvale velké problémy se skládáním sestavy na každý jednotlivý zápas. Ale takový je úděl výkonnostního sportu, kterým házená ve třetí nejvyšší soutěži ČR je,“ povzdechl si Černíček.

Už bez něj a pod vedením Svatopluka Ordelta tedy Hanáci procházejí přípravou, jejíž součástí tradičně je i Český pohár mužů. Utkání 1. kola přitom absolvují v domácím prostředí haly RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov, a to v pátek 26. srpna od 18.00 hodin proti HBC Olomouc 1966.

Jihomoravská skupina 2. ligy mužů 2022/2023 následně odstartuje o třetím zářijovém víkendu, Prostějované v úvodním dějství pojedou v neděli 18. do Ivančic.