Co zajímavého přinesl špíl Kostelec versus Prostějov kromě nervydrásajícího průběhu? Věru toho nebylo málo, několik různých situací hodných zaznamenání by se určitě našlo.

Hned zkraje utkání došlo k menší roztržce mezi mladým mužem (asi příznivcem hostů) a domácími fanoušky. Na mírně agresivního diváka okamžitě naběhl sice momentálně zraněný, ale přesto stále horkokrevný kapitán HK Jan Smékal, který se jal návštěvníka pacifikovat. Po krátké strkanici chvíli hrozilo i něco horšího, ale rozhodčí Roman Smékal aktérům roztržky důrazně domluvil a viníka nechal vyvést z hlediště mimo halu, o což se postaral hlavní pořadatel Lukáš Chalupecký. A byl klid.

Ke druhému menšímu incidentu – tentokrát mezi protihráči – došlo v 54. minutě. Kanonýr Sokola II Jiří Kosina při rychlém protiútoku domácích tvrdě fauloval pivota Davida Paličku, o němž je dobře známo, že si také nenechá nic líbit. Následovalo jeho strčení do Kosiny po odpískání, čehož zkušený prostějovský házenkář využil k pádu na zem. Sám byl sice za předchozí zákrok vyloučen na dvě minuty, ovšem Palička dostal za nesportovní chování červenou kartu.

Ještě během prvního poločasu se dočkala potlesku na otevřené scéně manželka kosteleckého kouče Davida Ševčíka poté, co sudí dlouho marně volali po úklidu mokré palubovky. Až se mopu pohotově chopila paní Ševčíková a zpocený povrch hřiště umně vytřela. „Super, jsi šikovná jako doma,“ hecoval svou ženu se smíchem hlavní trenér „hákáčka“ za uznalého aplausu publika, jež čítalo více než dvě stovky přihlížejících.

Ti sledovali ve druhé půli i jedno nepříjemné zranění po srážce ostřílené spojky Marka Grepla s unikajícím Jirkou Kosinou. Matador TJ Sokol fauloval a přitom dopadl na zem natolik tvrdě, že si zvrtnul kotník. „Myslím, že by to nemělo být nic hrozného. Spíš lehčí výron, snad,“ oddechoval Grepl už po šťastné koncovce ve prospěch jeho mančaftu. Bolest mírnilo těsné vítězství.