Další velkou házenkářskou akci chystají v Kostelci na Hané. Právě v tamním městském sportovním areálu se od neděle 25. do čtvrtka 29. července uskuteční Příměstský kemp starších žáků organizovaný Házenkářskou akademií Olomouckého kraje.

„Hlavní náplní pochopitelně bude co nejkvalitnější příprava, samozřejmostí je zajištění veškerého zázemí. O kluky se po všech stránkách dobře postaráme. Zúčastnit se mohou ročníky narození 2007 a 2008, popřípadě 2009,“ sdělil šéf HAOLK Petr Kudláček.

Hlavními kouči soustředění se stanou šéftrenér HAOLK Radek Flajsar a krajská trenérka Olomouckého kraje Klára Sovová. Na celé akci přitom spolupracuje hned šestice klubů: vedle pořádající Házenkářské akademie Olomouckého kraje také TJ Sokol Centrum Haná, TJ Sokol Kostelec na Hané HK, TJ Sokol II Prostějov, HBC Olomouc a Házená Velká Bystřice.

„Náplní kempu bude dohromady osm tréninkových jednotek s nácvikem a zdokonalováním herních činností jednotlivce, zaměříme se rovněž na spolupráci mezi jednotlivými posty či technicko-taktickou přípravu. To vše i směrem k letní olympiádě dětí a mládeže 2022,“ prozradil Radek Flajsar.

Připraveny jsou též besedy se známými odchovanci „domácích“ klubů, kteří momentálně působí v mužské extralize. Jiří Kozlovský, Jakub Flajsar, Radek Flajsar mladší, Jakub Grulich, Pavel Přikryl, Josef Dobeš a Štěpán Souček se navíc aktivně zapojí do některých tréninků jak předvedením svého herního umění, tak radami mladým talentům. „A účast přislíbil i Ondra Zdráhala, bývalý kapitán české reprezentace a nový prezident Českého svazu házené,“ doplnil Kudláček.

 

 

 

 

 

IR