Už dvě sezóny neprofesionálních házenkářských soutěží ČR v řadě za sebou zůstaly nedohrány a kvůli hygienickým opatřením proti šíření koronaviru musely být zrušeny. Nyní už je znám zápasový program nového ročníku 2021/22, ale ve vzduchu se logicky vznáší otázka, zda vše proběhne podle plánu, nebo opět zasáhnou covidové zákazy?

Pokud nic nezruší takzvaná vyšší moc, vstoupí házenkáři TJ Sokol II Prostějov i TJ Sokol Kostelec na Hané HK do nadcházející sezóny 2. ligy mužů ve skupině Jižní Morava o víkendu 18. a 19. září. „Dvojka“ má na úvod přivítat doma silnou Telnici (sobota 18. září, 16.00 hodin), „hákáčko“ zahájí venku v Olomouci (neděle 19. září, 16.00 hodin).

Soutěž má stejné týmové obsazení jako loni, kromě obou regionálních mančaftů a zmíněných Telnice s Olomoucí ji tedy budou hrát i Bohunice, Ivančice, Velké Meziříčí, Kuřim, Holešov, Újezd u Brna, Juliánov a Maloměřice B. Prestižní derby Kostelec – Prostějov přijde podle oficiálního rozlosování na řadu v rámci 4. kola, konkrétně v neděli 10. října od 10.30 hodin na palubovce HK.

„Byli bychom moc rádi, kdyby druhá liga mužů i všechny ostatní soutěže po dvou letech konečně proběhly normálním způsobem a bez zrušených utkání. Zatím však nejde spolehlivě odhadnout, jestli se to opravdu povede. Bude záležet také na hygienických podmínkách a jiných okolnostech, za nichž bude možné hrát. Aby je zúčastněná družstva byla schopná plnit,“ shodli se trenéři prostějovských a kosteleckých házenkářů Tomáš Černíček s Davidem Ševčíkem.

Na startu příštího ročníku samozřejmě budou též mládežnické výběry dvou klubů našeho okresu. Házenkářská akademie Olomouckého kraje vyšle své starší dorostence do 1. ligy (nejvyšší české soutěže), totéž platí v případě mladších dorostenců. TJ Sokol Centrum Haná budou reprezentovat mladší dorostenci ve 2. lize.

Otevření ligové sezóny všech věkových kategorií po polovině září tradičně předejde úvodní dějství Českého poháru mužů, tentokrát během posledního srpnového víkendu. Borci Prostějova nastoupí v Droždíně a chlapi Kostelce v Horce nad Moravou, přesné termíny obou těchto duelů ještě nebyly stanoveny.