Dva zápasy extraligy dospělých ČR 2021/22 ve dvou dnech měli odehrát korfbalisté a korfbalistky SK RG Prostějov o předminulém víkendu. Z obvyklých koronavirových důvodů se však uskutečnil pouze jeden – a ten dopadl na jižní Moravě špatně. Modří Sloni YMCA Znojmo triumfovali 19:13 (7:7), čímž hosté ještě nemají definitivně jisté prvenství po základní části a tím ani postup do Superfinále.

V sobotu 5. února bylo původně na programu střetnutí Hanáků v Českých Budějovicích. Přidalo se ovšem na dlouhý seznam odložených duelů. „Jihočeši mají v hráčském kádru hodně neočkovaných a těch, kteří covid ještě prokazatelně neprodělali. Proto se utkání odložilo i vzhledem k tomu, že má od 9. února platit hygienické rozvolnění umožňující oficiálně sportovat lidem bez vakcíny,“ vysvětlil Večerníku hlavní trenér ergéčka David Konečný.

Budějovičtí by tak měli mít prostor dohrát všechny své přeložené mače, včetně toho aktuálního s prostějovským družstvem. „Existuje návrh náhradních termínů veškerých odložených utkání, který se bude schvalovat během nejbližšího týdne. Tím pádem se dozvíme, kdy pojedeme do Českých Budějovic a také kdy přivítáme Znojmo, jež u nás nemohlo 22. ledna nastoupit vinou karantény,“ připojil Konečný pro objasnění situace.

Právě Modří Sloni byli včerejším protivníkem SK v rámci posledního 12. kola elitní tuzemské soutěže korfbalu. A výběr RG souboj v nedělním odpoledni na znojemské půdě nezvládl. „První poločas probíhal vyrovnaně. Oba týmy dobře bránily, naopak se potýkaly se špatnou střelbou,“ ohlížel se Konečný za nepovedeným střetnutím.

Rozhodla jej druhá půle. „Po přestávce se nám domácí utrhli sérií přesných pokusů z dálky, zatímco my jsme pokračovali v palebné mizérii. Naše zakončení bylo celý zápas opravdu hrozné, na což jsme doplatili. Soupeř získal větší náskok a ten až do konce bezpečně udržoval,“ rekapituloval kouč.

Možnost zajistit si s předstihem vítězství po dlouhodobé fázi soutěže tedy nevyšla. „Řekl bych, že herně jsme nepodali nijak vyloženě zlý výkon, jen ta střelba byla fakt katastrofální. Na třináct dosažených košů se těžko vyhrává. Navíc Peťa Šnajdr dostal za dvě zbytečné žluté karty i červenou, tudíž bude v příštím utkání citelně chybět,“ nepotěšila Konečného nedisciplinovanost důležitého člena sestavy.  

Extraliga dospělých v korfbalu ČR 2021/22 – 12. kolo

 Modří Sloni YMCA Znojmo – SK RG Prostějov

19:13 (7:7)

Rozhodčí: Voda a Vávra. Diváci: 50.

Nejvíc košů Znojma: Žák 5, Toufar 4, Pavlíčková a Šebelová 3.

Sestava a koše Prostějova: Galíček 4, Šnajdr 1, N. Lorencová 1, K. Lorencová 1, Vyroubal 2, Tichý, Lešanská 2, Kubů 1 – Křížková, Dvořáková, Zikmundová, J. Valenta 1, Dušek, F. Valenta. Trenéři: David Konečný a Martin Uherka.

Průběžná tabulka extraligy dospělých ČR 2021/22

1. Prostějov   7          1          2          209:170          15

2. Brno            5          0          4          181:175          10

3. Znojmo       3          0          4          131:135          6

4. Č. Budějovice        0          1          5          74:115 1