Jak už Večerník opakovaně informoval, Finálový den českého korfbalu pro obě nejvyšší soutěže ČR dospělé kategorie 2021/22 se letos uskuteční v Prostějově. A to v sobotu 26. března za účasti domácích týmů SK RG Prostějov.

„A“-družstvo ergéčka, jež do finále seniorské extraligy postoupilo premiérově v klubové historii coby vítěz základní části, už přitom zná svého soupeře. Na vlastním hřišti nastoupí v souboji o mistrovský titul proti KK Brno, který v semifinálové sérii porazil Modré Slony YMCA Znojmo 2:0 na utkání po vítězstvích 28:25 v jihomoravské metropoli a 22:15 ve městě okurek.

Prostějovské „béčko! má už také jistý postup do finálového střetnutí 1. ligy dospělých, ačkoliv v této soutěži ještě dlouhodobá fáze neskončila. Závěrečné duely však již hostitele nemohou o účast při domácím vrcholu sezóny připravit, a s největší pravděpodobností je v bitvě o prvoligové zlato vyzve celek SK Plhov Náchod.

Jak jsou na tom ve svých soutěžích mládežnické výběry SK RG? Extraligoví dorostenci drží čtvrté místo průběžné tabulky těsně za třetí pozicí, určitě by neměli chybět v semifinále. Starší žáci figurují v lize ČR U16 na třetí příčce, v jejich případě je reálný útok na finále. A mladší žáky korfbalového Prostějova čeká čtvrtfinálová fáze ligy ČR U13, přičemž úvodní ze dvou turnajů skupiny A proběhne v sobotu 12. března od 9.00 hodin v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho PV. Jasným cílem je postup do závěrečné finálové části o medaile.

Zapomenout nesmíme ani na zahraniční dění, neboť Mezinárodní korfbalová federace provedla on-line losování základních skupin Světových her 2022. Ty jsou na programu v červenci v USA (Birmingham) za účasti reprezentace České republiky, v jejíž nominaci se objevila hráčská pětice z hanáckého oddílu Aneta Lešanská, Nela Kubů, Petr Galíček, Petr Šnajdr a Alexandr Vyroubal, navíc asistentem trenéra tuzemského nároďáku je kouč ergéčka David Konečný. Kolektiv ČR poslal los do grupy A společně s favorizovaným Nizozemskem, Taiwanem a Portugalskem, druhou skupinu B tvoří Belgie, Čína, Německo a Surinam.