Velmi početné zastoupení měl korfbalový oddíl SK RG Prostějov na dvou vrcholných mezinárodních akcích za hranicemi. Z výsledkového hlediska dopadly naprosto rozdílně, i když snaha a nasazení byly v obou případech maximální.

Nijak to nepomohlo reprezentaci dospělých České republiky, jež na World Games 2022 v americkém Birminghamu obsadila mezi osmi zúčastněnými družstvy až dělené sedmé místo. Prohrála přitom všechny své zápasy: v základní skupině s Taiwanem 17:21, s Portugalskem 13:16 i s favorizovaným a nakonec triumfujícím Nizozemskem drtivě 11:38, následně v duelu o 5. až 8. příčku se Surinamem 14:18. Střetnutí o 7. pozici již nebylo na turnajovém programu.

Prostějovskou část národního kolektivu tvořili asistent trenéra David Konečný, jedna plejerka Nela Kubů a hned tři hráči Petr Galíček, Petr Šnajdr i Alexandr Vyroubal. Sice se všichni zapsali do střelecké listiny, hlavně Galíček se Šnajdrem coby stabilní členové základní sestavy skórovali pravidelně. Nicméně z týmového hlediska skončily letošní Světové hry bez jediného dílčího vítězství, a tedy neúspěchem.

ZLATO A STŘÍBRO LVÍČAT

Na Mistrovství Evropy 2022 věkové kategorie U15 na Slovensku se naopak českým reprezentačním výběrům hodně dařilo. A-tým vybojoval cenné stříbro, když ve skupině porazil Polsko 15:5, smetl Katalánsko 23:1 a po srdnatém odporu podlehl silnému Nizozemsku 11:16, v semifinále si poradil s premiantem druhé skupiny Portugalskem 12:5 a ve finále znovu statečně vzdoroval holandskému top favoritovi 9:14.

Turnaj béček pro vycházející hvězdičky nazvaný výstižně Rising Stars mladí Češi a Češky naprosto ovládli zásluhou šesti výher (většinou suverénních) ze šesti střetnutí! Na zlatý mančaft postupně nestačilo Německo 12:2, Katalánsko 20:2, Slovensko 14:1, Maďarsko 7:2, Polsko 19:1 a Portugalsko 7:3.

Realizační týmy obou družstev ČR tvořili prostějovští trenéři Martin Šnévajs, Renata Havlová, Josef Valenta a Tomáš Buriánek, v hráčských kádrech měl klub SK RG hned sedminásobné zastoupení!

Sestava „A“-týmu:

Barbora Havlová, Valerie Hudec, Kateřina Malinová, Simona Siňorová, Ivana Zbořilová, Adam Fidler, Adam Jankovič, Ondřej Poslušný, Lukáš Slezák, Jakub Štastný.

Sestava „B“-týmu:

Klára Cholavová, Marie Matejová, Petra Matějíčková, Vendula Rozkošná, Klára Vajdečková, Jindřich Bloudíček, Jakub Hlad, Matěj Rozkošný, David Sotolář a Tobiáš Vojna.