Podaří se uskutečnit české korfbalové soutěže 2020/21 alespoň v zápasově redukované podobě i navzdory momentálně nepříznivému vývoji nemoci covid-19? Nebo již ze druhé sezóny v řadě za sebou zůstanou jen trosky? S přibývajícím časem začíná být čím dál víc zřejmé, že pravdivá asi bohužel bude druhá varianta.

 

„Jak už jsme rozebírali minule, Český korfbalový svaz vypracoval tři varianty opožděného startu národních soutěží 2020/21 se začátkem 16. ledna, 6. února nebo 6. března. První možnost se nenaplní určitě, druhá velmi pravděpodobně. A ani ta třetí – byť ještě zbývají skoro dva měsíce – není z mého osobního pohledu moc reálná,“ svěřil Večerníku svůj názor trenér A-družstva korfbalistů SK RG Prostějov David Konečný.

„Každý vnímá současnou situaci s koronavirem, jež není dobrá, a čte si prognózy odborníků pro nejbližší týdny i měsíce. Přesto jsou v našem týmu optimisté, kteří neztrácejí naději a pořád ještě věří ve zkrácené odehrání této sezóny. Já se musím přiznat, že patřím spíš k pesimistům. A radši se pomalu smiřuji se zrušením celého aktuálního ročníku. Podle všech dosavadních indicií to prostě nevypadá, že by neprofesionální kolektivní sporty v uzavřených prostorách mohly během jara normálně fungovat,“ říká Konečný neradostně, leč vyrovnaně.

Víc nadějí upírá coby asistent kouče u reprezentačních výběrů ČR k možnému uskutečnění vrcholných mezinárodních akcí v létě a na podzim. „Máme předběžně nachystaný plán přípravy s mládežnickým nároďákem od května tak, aby se dokázal kvalitně nachystat na červencové mistrovství světa U22 na Taiwanu. I když naději na konání tohoto šampionátu odhaduji tak padesát na padesát. Mnohem víc věřím, že opravdu proběhne listopadové mistrovství Evropy dospělých v Belgii. Stejně jako příští ligová sezóna. Do podzimu snad už svět dokáže dostat covid natolik pod kontrolu, aby mohl normálně fungovat,“ odtušil Konečný.

Členové prostějovského korfbalového oddílu byli v předchozích letech zvyklí pravidelně vyrážet vždy 1. ledna na společný Novoroční výběh do Kolářových sadů. Tentokrát sice z oblíbené tradice v klasické podobě sešlo, ale uskutečnila se aspoň individuálně či po menších rodinných skupinkách. A ze sdílených snímků sóloběhání pak vznikla na facebookovém profilu ergéčka fotokoláž, kterou si můžete prohlédnout u tohoto článku.