Rozhodující fáze této sezóny nastává pro korfbalisty Vosíme.cz Prostějov. Ti obsadili po základní části extraligy dospělých ČR 2023/24 třetí místo jen o dva body před čtvrtými Českými Budějovicemi, čímž s odřenýma ušima postoupili do play-off. A v semifinále teď vyzvou druhé Znojmo.

Dlouhodobé boje aktuálního ročníku soutěže uzavřel vosí tým venkovním duelem u suverénního Brna, na jehož palubovce podlehl po naprosto vyrovnaném průběhu 19:21 až dvěma koši inkasovanými v závěru. Tedy dost typicky pro letošní sezónu, která se zatím nevyvíjí moc příznivě. Přesto prostějovský kouč hodnotil dosud poslední vystoupení pozitivně.

„První poločas v Brně byl z naší strany velice dobrý, tedy po herní stránce. Byli jsme lepší než soupeř, měli mnohem víc střeleckých pokusů včetně vyložených šancí, ale bohužel se tolik netrefovali. Proto domácí s vyšší úspěšností zakončení drželi krok a o přestávce to byla remíza,“ popisoval Večerníku David Konečný.

„Během druhé půle jsme pak hodně prostřídali sestavu a zkoušeli si některé věci, třeba trochu jiný systém útočné hry. Přesto byl zápas dál vyrovnaný, favorit jej pro sebe rozhodl až v koncovce. Ale to nás tentokrát nijak netrápilo, výsledek nebyl důležitý. O všem podstatném už bylo předem rozhodnuto,“ shrnul jeden ze svou trenérů hanáckého družstva.

To nyní čeká semifinálová série se Znojmem na dvě vítězná utkání. Zahajovací je na programu ve městě okurek již nejbližší sobotu 20. dubna od 15.00 hodin, druhý mač uvidí 4. května Prostějov a případný třetí o den později opět Znojmo. To vyhrálo všechny tři vzájemné střety v dosavadním běhu rozjetého ročníku, proto bude plnit roli favorizovaného celku.

„Což nám ale nijak nevadí, spíše právě naopak. Navíc Modří Sloni zvítězili dva ze tří těchto zápasů nejtěsnějším rozdílem až košem několik sekund před koncem a ne tím, že by byli zásadně lepší než my. Proto věříme, že je série zcela otevřená a může dopadnout jakkoliv. Tedy i naším postupem,“ odtušil Konečný s úsměvem.

Co bude podle kormidelníka Vos rozhodovat? „Znojmu se v reprezentaci nešťastně zranil hráč, který nám dal právě oba ty rozhodující koše v závěrech. My snad zůstaneme kromě dlouhodobých marodů kompletní. A bude to podle mého názoru hlavně o tom, nakolik dokážeme proměňovat střely i využívat šance. Jinak jsem přesvědčený, že herně na postup do extraligového finále určitě mít můžeme,“ věří David Konečný.