Korfbal je v porovnání s většinou dalších halových týmových sportů směrem k možnému dohrání aktuální sezóny 2020/21 v nevýhodě, že ji loni na podzim vlastně ani nezahájil. O tom, jestli se za současné koronavirové situace soutěže ČR nějakou formou vůbec uskuteční, se rozhodne příští týden.

„Žádné nové informace zatím nemám, protože na úterý 23. března se chystá internetová on-line videokonference vedení Českého korfbalového svazu společně se zástupci jednotlivých klubů. Tam se bude v první řadě řešit právě osud tohoto soutěžního ročníku,“ prozradil Večerníku hlavní trenér A-družstva SK RG Prostějov David Konečný.

Sám byl k možné záchraně (ne)probíhající sezóny už před časem skeptický. „Vzhledem k vývoji s covidem v České republice jsem nevěřil, že půjde něco odehrát. A poslední týdny mi bohužel dávají za pravdu. Korfbal jako halový neprofesionální sport přijde v případě rozvolnění hygienických opatření na řadu stejně až mezi posledními, soutěže 2020/21 podle mě nemají šanci v nějaké trochu standardní podobě proběhnout,“ nevěří Konečný.

Při realistickém pohledu připouští maximálně okleštěnou variantu. „Že by se něco odehrálo třeba formou turnajů někdy před letními prázdninami v květnu, spíš až v červnu. Pak je otázka, jestli bude nutné testování všech účastníků zápasů, případně jak často a další nezbytné podmínky stanovené Hygienou ČR. Což se musí samozřejmě vyřešit i směrem k příštímu ročníku,“ povzdechl si Konečný neradostně.

Korfbalový oddíl SK RG PV se v pokračující těžké době rozhodl své fanoušky a příznivce rozveselit alespoň další sympatickou aktivitou na facebookovém i instagramovém profilu ergéčka, kde nedávno začal zveřejňovat seriál videopříběhů, jak členové klubu tráví svůj den v době koronavirové. Jako první tuhle zábavnou rubriku otevřel Petr Šnajdr, následně přišli na řadu Adéla Zikmundová, právě David Konečný a Kateřina Lorencová. Schválně mrkněte, co pod jhem koronaviru dělají či nedělají neprofesionální sportovci z Hané, v tomhle konkrétním případě prostějovští korfbalisté.