Areál Beach Sport Prostějov vedle aquaparku se stal dějištěm mistrovství republiky v beach korfbalu 2021 kategorií dospělých a U19. Mezi elitou se přitom ze zlatého titulu radoval domácí tým SK RG Prostějov! „Řekl bych, že čím dál víc platí jedna zákonitost: cokoliv důležitého se v českém korfbalu poslední dobou děje, probíhá to v Prostějově nebo v Kostelci na Hané,“ řekl Večerníku se smíchem, ale i dost pravdivě hlavní trenér ergéčka David Konečný.

Letošního korfbalového šampionátu na písku se zúčastnilo šest seniorských družstev, z nichž hned dvě reprezentovala hanácký klub. Prostějov P nastoupil ve špičkové sestavě Petr Galíček, Jan Tichý, Petr Šnajdr, Aneta Lešanská, Lucie Štefáková a Nela Kubů, Prostějov V byl mládežnický (Josef Valenta, Vojtěch Ošťádal, Tomáš Buriánek, Martin Dušek, Vendula Bartošová, Eliška Křížková, Adéla Zikmundová, Adéla Chromcová).

„Péčkový“ výběr SK RG patřil k největším favoritům – a svou roli během pohodově plynoucího turnaje bezezbytku potvrdil. Ze základní části hrané každý s každým si suverénně zajistil postup do finále, kde po vyrovnaně dramatickém průběhu a remíze v normální hrací době rozhodla o hanáckém triumfu zlatým košem v prodloužení Aneta Lešanská. Prostějovský kolektiv V skončil čtvrtý.