V korfbalu se rodí minimum nerozhodných výsledků, ovšem tým SK RG Prostějov v sobotním večeru jeden takový zaznamenal. V dohrávce 5. kola extraligy dospělých ČR 2021/2022 remizoval na palubovce KC Crocodile Sokol České Budějovice 22:22 (12:7), čímž udržel své prvenství v průběžné tabulce.

 

Výsledek přitom Hanáci mohli brát jako zisk i ztrátu – záleželo na úhlu pohledu. „Úvodní poločas byl z naší strany velice špatný. Hráli jsme malátně, se slabým pohybem, spoustou chyb a ztracených míčů v útoku. Vzhledem ke ztrátě pěti košů o přestávce bych v tu chvíli konečnou remízu určitě bral,“ smál se kouč SK RG David Konečný.

Všiml si, že pomalejší začátky střetnutí se u jeho svěřenkyň a svěřenců stávají v aktuální sezóně nechtěným pravidlem. „Hlavně venku míváme první půlky o dost slabší, pro další zápasy si na to musíme dát pozor. V případě tříhodinové štreky do Budějovic se nějaká rozlámanost po cestě asi dá pochopit, ale přesto jsme vstup měli zvládnout lépe,“ navázal Konečný vážněji.

Zkraje druhé půle domácí drželi svůj náskok, leč za stavu 15:10 to přišlo. Co? Mohutný obrat hostů na 16:19! „Tenhle úsek jsme odehráli fakt výborně. Zvedl se výkon celého mančaftu a především jsme začali trefovat střely, které nám jinak do koše moc nepadaly. Pokusů jsme měli za celé utkání mnohem víc než soupeř, který ale těžil z výrazně vyšší střelecké úspěšnosti,“ spočítal si prostějovský trenér.

Závěr bitvy byl hodně dramatický. „Budějky rychle vyrovnaly na 19:19, potom jsme znovu odskočili na 19:21 a ještě minutu před koncem stále vedli o dva koše. Vzápětí však Krokodýli snížili na 21:22, my jsme ze svého útoku nedali, v ten moment zbývalo nějakých deset sekund. Domácí šli bleskově dopředu, vypálili a dvě vteřiny před vypršením času srovnali. Z tohoto pohledu je samozřejmě škoda ztráty jednoho bodu, všichni už jsme věřili ve vítězství,“ hodnotil Konečný.

Každopádně ergéčko zůstalo v extraligovém čele, byť druhé Brno se i díky těsnému zdolání Znojma 22:20 přiblížilo na rozdíl tří bodů (a má utkání k dobru). Proto teď SK potřebuje České Budějovice porazit doma v 8. dějství elitní české soutěže, pomyslná odveta se hraje v sobotu 15. ledna od 14.30 hodin v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov. „Musíme si poradit s účinnou taktikou Jihočechů, kdy dvě jejich skoro dvoumetrové hráčky doskakují, následně přihrávají střelcům Pešákovi s Krejčím a ti trefují,“ upozornil David Konečný.

KUPON:

Korfbalová Extraliga  ČR 2021/22 – 5. kolo

KC Crocodile Sokol České Budějovice – SK RG Prostějov

22:22 (12:7)

Rozhodčí: Minarčík a Milichovský. Diváci: 50.

Nejvíc košů Českých Budějovic: Pešák 9, Krejčí 8, Jiřička 2.

Sestava a koše Prostějova: Galíček 6, Šnajdr 5, N. Lorencová 1, K. Lorencová 1, Tichý 5, Vyroubal 2, Lešanská, Křížková 2 – Kubů, Buriánek, Dušek. Trenéři: David Konečný a Martin Uherka.¨

Průběžná tabulka extraligy dospělých ČR 2021/22

1. Prostějov   5          1          1          147:124          11

2. Brno            4          0          2          114:108          8

3. Znojmo       1          0          3          68:73   2

4. Č. Budějovice        0          1          4          65:89   1