Ve středu už bude o osudu základní části Chance ligy 2021/2022 jasno. Před posledními dvěma duely nemají Jestřábi jistotu žádnou. Ve hře je stále i hypotetická naděje na první šestku, ale také pád do baráže. O všem hodně napoví už dnešní utkání v Edenu, kde se Prostějov postaví svému sousedovi v tabulce ze Slavie. Rozlučka s dlouhodobou částí pak přijde na řadu před vlastními fanoušky ve středu od 18.00 hodin.

Už pondělní 50. kolo jasně napoví o tom, kde by nakonec po základní části mohli svěřenci kouče Tottera skončit. Rozhodnuto bude o tom, zda zůstane ještě naděje na první šestku a přímý postup do čtvrtfinále, či bude nadále hrozit strašák v podobě baráže o udržení. Dnešní soupeř Slavia Praha má za sebou podobně divokou přestřelku jako Jestřábi, kdy nestačili na Sokolov až po prodloužení poměrem 7:6. A kromě této poslední zkušenosti je spojuje i stejný bodový zisk a sousedství v tabulce. Oba kluby zatím dokázaly posbírat 73 bodů a dnešní zápas, který startuje v 18.00 hodin, se dá bez nadsázky označit jako klíčový pro obě mužstva. Určit favorita duelu je tak jako věštění z křišťálové koule. Záležet bude na řadě faktorů, ale určitě se dá čekat zápas plný náboje s atmosférou připomínající play-off.

Slavia se nejčastěji v této sezóně opírá především o produktivní centry Jana Knotka a Lukáše Žejdla, kteří mají bohaté extraligové zkušenosti.

Druhé utkání v tomto týdnu a poslední v základní části čeká na Jestřáby v domácím prostředí, kdy se střetnou s Třebíči, jež bude hrát o lepší postavení v tabulce před play-off, které už má jisté. Třebíč dlouho vládla Chance lize a zdálo se, že její postavení společně s Litoměřicemi bude nedosažitelné, ale po Novém roce přišel mírný výkonnostní i výsledkový propad, jenž znamenal, že nyní bojují ve skupině o druhé až čtvrté místo.

Nejvíce nyní zápolí středeční soupeř s produktivitou, kdy za poslední tři duely vstřelil jedinou branku. Zda se mu podaří tuto smůlu prolomit už v pondělí v Sokolově nebo zda zůstane střelecký prach zvlhlý až do konce základní části, se budete moci přesvědčit na vlastní oči ve středu 2. března od 18.00 hodin.