Tuhý boj nakonec museli svádět hokejoví Jestřábi s Kolínem o postup do čtvrtfinále. Nakonec to ale byl boj úspěšný. Fanouškům nepochybně v pondělí zatrnulo při prohře 1:5. Nicméně v úterý byl na ledě jiný tým. Prostějov se rval o vítězství, a taky jej získal. Klíčovým faktorem se ukázala ubráněná oslabení a taky velmi dobrý výkon brankáře Ondřeje Bláhy. Jestřábi navíc v rozhodující bitvě svého soka taky přestříleli. Nakonec se ale Prostějov musel spokojit s hubeným vítězstvím v poměru 2:0. Výsledek znamená, že Jestřábi jdou do čtvrtfinále. V něm narazí na první celek základní části, Litoměřice.

Hra byla zprvu v režii Prostějova. Kolín spíše bránil a musel ještě víc v 8. minutě při vyloučení Matějčka. V přesilovce se ještě Jestřábi neprosadili, krátce po ní už ano. Klimíček vystřelil od modré čáry a puk našel u levé tyče Kloz a dorazil – 1:0. Záhy šli ale taky Jestřábi do čtyř. Odpovědět tehdy mohl v přesilovce Šafránek, ale s přispěním Bláhy nedal. Aktivnější byl ale Prostějov. V 19. minutě mohl navýšit Jiránek. Tomu se ale v 19. minutě nepovedla dorážka v přečíslení. Kolín spíše bránil a čekal na brejky, které se však nekonaly.

I ve druhé třetině byli domácí aktivnější. Často se jim ale nepovedlo projít přes modrou čáru. A když, ztroskotali na Kuznětsovovi. Ve 26. minutě ale mohl Novák v mezikruží zachytit dobrou nahrávku Mrázka. Ale nepovedlo se. Zejména však měl dvě minuty nato obrovskou šanci Beránek. V přesilové hře trefil z mezikruží rameno brankáře. Následoval festival zahozených šancí Prostějova. Ten měl k dispozici tři přesilovky, nicméně Mrázek, Jáchym ani nikdo jiný se neprosadili. Aktivní byli střelecky i prostějovští obránci. Ale jim selhala muška. Kolín se třetinou probránil. A stále si držel naděje na zvrácení průběhu utkání.

Poslední třetinou zprvu Prostějov navázal na předešlé dvě a byl aktivní. Ve 44. minutě si hosté nepohlídali Jáchyma. Ten se ocitl před Kuznětsovem zcela sám, bekhendový blafák ale nedotáhl. Jáchym měl i další šance a spolu s Rudovským a Jiránkem byli nadále střelecky aktivní. Možná rozhodující zákrok se ale na druhé straně povedl Bláhovi ve 47. minutě proti ráně Piegla z hranice kruhu. Včas vytasil lapačku a zabránil vyrovnání. A slušnou střelu poslal na bránu Prostějova i další exprostějovský hráč, Niko. Jestřábi stále více pouze bránili a vyhazovali puky. Hlavně se jim dařilo nepouštět Kolín do mnoha šancí. V závěrečné hře bez brankáře pak Kolín přišel i o zbytky nadějí: necelou minutu před koncem dohnal Jiránek ve středním pásmu puk a zpečetil výhru svého celku.

Chance liga, předkolo play-off, 3. zápas:

Prostějov – Kolín 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kloz (Klimíček), 60. Jiránek. Rozhodčí: Čech, Bejček – Maštalíř, Hanzlík. Vyloučení: 4:4. Bez využitíStřely: 36:23. Diváci: 1147.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Husák, Klimíček, Staněk, Havlík, Vala, Zajíc – Jiránek, T. Jáchym, Rudovský – M. Novák, Kloz, Mrázek – Beránek, Koblížek, M. Švec – Štefka. Trenér: Totter.

SC Marimex Kolín: Kuznetsov – Piegl, Kukla, Pinkas, Niko, Čáp, Čížek – J. Sklenář, D. Šafránek, J. Veselý – Jankovský, Štohanzl, Ouřada – Poppel, Morong, Pajer – Síla, Matějček. Trenér: Šťastný.