Prostějov – Velice těžkého soupeře Jestřábům přisoudil los čtvrtfinále. Prostějov se nyní musí dostat přes Litoměřice, první celek tabulky. Ve třízápasové sérii ale už má první výhru v kapse. Ve čtvrtek na ledě Litoměřic musel Prostějov ale hodně dřít. Vedení z konce druhé třetiny totiž vydrželo jen čtyři minuty hry. Nakonec se ale radovali právě Jestřábi: díky vysoké produktivitě utkání znovu otočili a slavně zvítězili.


Utkání začalo pozvolna. Žádný soupeř si zprvu nebyl schopen vytvořit větší šanci. Ty ale začaly přicházet. A to zejména díky oslabením Prostějova. Přesilovky se ale oproti předpokladům Litoměřicím moc nedařily. Hrozili zejména bratři Procházkovi. Na druhé straně byl aktivní Švec či Martin Novák. Skóre se ale po první třetině neměnilo.
Ve druhé zprvu Prostějov dlouho hrál v útočném pásmu. Ale bez střel. Ohrožením naopak byla střela od Holého. Následoval velký tlak hostí: Ondřej Procházka, Marcel a ani snajpr Kadlec se však neprosadili. Prostějov se nicméně velkou část třetiny musel bránit, v rychlém sledu byl vylučován a zejména Válkovo zakončení ze 32. minuty mělo gólové parametry. Nakonec ale branka padla až ve 37. minutě. Řadu dorážek završil úspěšně Jan Rudovský – 1:0 pro Jestřáby.
Litoměřice si aly přenesly do poslední části přesilovou hru a udeřily. Sihvonen se trefil z hranice kruhu a vyrovnal. Už ve 42. minutě to bylo 1:2, když Lukáš Válek, také z přesilové hry, vývoj zápasu otočil. Domácí poté opakovaně hrozili a Jestřábům nezbývalo než úporně bránit. Bláha se musel vytasit proti Výtiskovi, zejména ale Sihvonenovi, který jej nedokázal přehodit. Závěr zápasu ale patřil Jestřábům. Rudovský vybojoval na zadním hrazení kotouč a byla z toho rána Jiránka – 2:2. Chvíli před závěrem první bod v sezóně zaznamenal povedenou dělovkou Robin Staněk – 3:2. V poslední vteřině zápasu se navíc ještě stihl prosadit střelou do prázdné brány Jiránek.
Druhý zápas série se hraje dnes od 17.30, rovněž v Litoměřicích. 

 

Chance liga, 1. zápas čtvrtfinále play-off:
HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 41. Sihvonen (J. Holý, R. Přikryl), 42. Válek (J. Holý, R. Přikryl) – 37. Rudovský (Jiránek), 46. Jiránek (T. Jáchym, Rudovský), 56. Staněk (T. Jáchym), 60. Jiránek. Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Belko, Kokrment. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. Střely na bránu: 37:31. Počet diváků: 1050.
Sestavy:
HC Stadion Litoměřice: T. Král – P. Marcel, Ticháček, Výtisk, J. Holý, Jebavý, Klikorka, Bohm – Válek, R. Přikryl, M. Kadlec – M. Procházka, Kracík, O. Procházka – Berka, J. Jícha, Sihvonen – Křehlík, Rouha, Smola. Trenér: David Bruk.

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Husák, Klimíček, Staněk, Vala, Krejčí, A. Havlík – Jiránek, T. Jáchym, Rudovský – M. Novák, J. Kloz, Mrázek – Beránek, Koblížek, Švec – Podlaha, Štefka, Š. Jelínek. Trenér: Aleš Totter.