Bude to ještě boj. Ať ale dopadne, jak chce, začátek série – tedy první dva zápasy hrané v Litoměřicích – už něco napověděl.

Především hodně řekl o tom, co bude rozhodovat. Podle očekávání jsou to přesilové hry. Na jejich zvládnutí bude hodně záležet. I proto, že oba týmy byly hodně vylučované a zároveň ukázaly, že početní převahy umí. Tím spíš ale musí Jestřáby mrzet čtyřminutová přesilovka ze druhého čtvrtfinále. Tohle nevyužít, to už byl základ pro neúspěch v zápase jako vyšitý.

Další věcí, jež dosavadní utkání ukázala, je síla Litoměřic. Ne nadarmo tento tým byl po základní části první. Stadion ukázal, že umí v rychlosti zakombinovat, dostat se snadno do střeleckých pozic. A když je potřeba, tak zavřít střední pásmo. Litoměřice navíc v zápasech přeci jen působily svěžeji.

Co naopak asi nepotěší ani jednu stranu, to je návštěvnost. Na to, že se hraje čtvrtfinále play-off, nekontroluje se očkování a fakticky všechna omezení pominula, je 1100 diváků opravdu bída. I v Litoměřicích dříve chodívalo větší publikum, a to i v základní části a na týmy, které nepatřily ke kdovíjak atraktivním. Nyní se ale diváci ztrácejí všude, nejen v Litoměřicích. Jen je překvapivé, že ani na play-off si nenajdou cestu.

Pro Prostějov se každopádně jedná o sérii nesmírně důležitou. Ještě se totiž nerozhodlo o tom, zda je vlastně tato sezóna úspěšná, či nikoli. Pokud se nepostoupí dál, je tedy možné, že budou padat hlavy. A začne se zase od začátku…